Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fermier: Prea NE-AM OBIŞNUIT SĂ RĂBDĂM şi să NU SPUNEM CE NE DOARE!

Publicat: 16 martie 2020 - 00:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Mihai Ionel Ambruş‎, fermier din judeţul Bihor îşi strigă disperarea, aşa cum o fac mulţi producători, mai ales în perioada dificilă pe care o trăim cu toţii. Ce MĂSURI URGENTE spune fermierul că ar trebui să ia Guvernul pentru a-i susţine pe producători?

"De ce decide abuziv închiderea pieţelor agroalimentare şi distrugerea micului producător român?! Unde să îşi vândă oamenii produsele? Nu se închid angrourile şi hypermarketurile care aduc marfă şi produse agroalimentare din import. Cu ce îşi plăteşte el ratele la banca? Fiscul şi băncile nu te iartă, te penalizează, îţi pun sechestru pe casa, utilaje. Poate aşa unii vom fi mai liberi... Nu ne mai stresăm în câmp toată ziua!", spune revoltat Mihai Ambruş.

NU PUTEŢI AJUTA FERMIERUL? MĂCAR NU-L ÎNCURCAŢI

"Vine ploaia şi apar inundaţii sau vine căldura şi apare arşiţa şi seceta. Eşti cu animalele în fermă şi pe munte. Vin sau nu vin lupii sau urşii. Urlăm să nu facă pagubă toată noaptea. Ciobanul este de vina pentru că îi cioban, văcarul la fel, se inventează scuza că a fost beat şi l-a deranjat pe urs de la meniul cu vaci sau oi. Dacă moare un urs vin ONG-urile şi fac scandal. Dar bietul ţăran care are rate, familie de hrănit, copii la şcoală, el nu contează?! Este ultimul tun dat ţăranului şi fermierilor noştri. Veţi mânca în curând doar brânză cauciucată, lapte din soia şi degresat. Laptele pleacă de la ţăran de la un 1 leu, maxim 1,7 lei cu bonusuri de calitate cu tot iar fabrica îl vinde cu 3-3,5 lei litrul.
Şi în marile magazine este la raft cu 6 lei litrul de lapte, deci cine câştigă?! Mergeţi şi cumpăraţi de hypermarket pentru a vă lăuda ca ajungeţi la casierie cu căruciorul plin. De ce nu mergeţi la magazinul sătesc sau de cartier sau la producătorul local? Acum aţi făcut vile lângă ferme şi grajduri că nu mai doriţi să vă inunde vecinul de deasupra, dar daţi muzica la maxim ca aveţi chef de chef... Faceţi reclamaţii că vă miroase bălegarul şi vaca, şi oaia şi vă cântă cocoşul dimineaţa şi vă strică somnul de frumuseţe. Vreţi să vă dea vecinul lapte şi ouă gratis sau la preţ de nimic pentru a nu îl reclama. Fermierul a avut acolo vaci de zeci şi sute de ani iar acum vreţi să-l mutaţi la un 1 kilometru în afara satului, dar voi cei care sunteţi funcţionari la bănci sau alte instituţii nu îl ajutaţi, îl încurcaţi cu birocraţia! Blocaţi uliţele satelor cu propriile autoturisme, să vă vadă oamenii ce fiţoşi sunteţi, ce descurcăreţi. Este o mare ruşine! Fiecare munceşte pentru el, nu pentru fala vecinilor. Nu putem merge cu vacile la păşune, cu utilajele trebuie să stam în loc până vă băgaţi în curte autoturismele. Nu îl puteţi ajuta pe ţăran? Foarte bine, dar măcar nu îl încurcaţi"!

STATUL TREBUIE SĂ SUSŢINĂ FERMIERII SĂ POATĂ PRODUCE ALIMENTE PENTRU POPULAŢIE

1. Suspendarea penalităţilor de întârziere pentru toată durata de închidere a pieţelor agroalimentare
2. Ajutor sub formă de împrumut guvernamental pentru plata ratelor la bănci sau leasing contractat de fermieri pentru utilaje agricole
3. Împrumut guvernamental pentru fermieri sub formă de lichidităţi financiare necesare pentru noua campanie agricolă şi cheltuielile curente
4. E foarte important să nu ne blocheze achiziţiile de furaje şi să nu se ajungă la creşterea foarte mare a preţului pentru furaje. Costurile de producere a litrului de lapte ar fi enorme
 mihai ambrus 1_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

mihai ambrus 2_b

mihai ambrus 3_b

Vizualizat: 1554 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?