Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fermier din Galaţi: "Virusul nu are... drum cu prioritate la fermă. Am luat toate măsurile!”

Publicat: 29 martie 2020 - 17:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Discuţia cu crescătorul de vaci cu lapte Constantin Pintilie, din Ţigăneşti, comuna Munteni, judeţul Galaţi, a debutat… neaşteptat de bine! “Ce pandemie, la zootehnie nu există epidemie! Noi mergem înainte!”

Şi fermierul a adăugat: “În fermă este foarte bine. Animalele sunt sănătoase, eu sunt sănătos, am tot acelaşi efectiv de vreo câţiva ani pe care îl menţin, adică 60 de animale. Zilnic mulg în jur de 500 de litri pe zi pe care-l livrez unui procesator din Tecuci. Acesta vine şi-l ridică în fiecare zi”.

Ferma în care virusul nu are prioritate!
Iată, mi-am zis, am întâlnit şi fermieri mulţumiţi de munca lor iar crescătorul de vaci gălăţean este unul dintre aceştia! Constantin Pintilie a susţinut că are exploataţia bine pusă la punct. Are noroc de o familie serioasă şi muncitoare care se ocupă de treburile curente ale fermei. Cei doi - soţ şi soţie, angajaţi cu carte de muncă, lucrează de ani buni în ferma de la Ţigăneşti.
„Am luat măsurile de prevenţie menite să limiteze transmiterea infecţiei cu noul coronavirus (COVID-19) care, se spune, că are o viteză foarte rapidă de răspândire.
Ferma este închisă, nu primim pe nimeni din afară, doar autocisterna care vine să preia laptele, intră numai după ce a fost atent dezinfectată. Cu animalele ne purtăm... cu mănuşi! Şi la propriu, şi la figurat! Virusul nu are... drum cu prioritate la fermă!”, ne-a mărturisit Constantin Pintilie.

 Ferma vaci_b

foto> ARHIVA FERMA

 Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 1294 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?