Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fermier: CÂND VEŢI ÎNŢELEGE IMPORTANŢA MICULUI PRODUCĂTOR LOCAL?

Publicat: 13 martie 2020 - 15:50
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OPINIE. Apel al fermierilor către autorităţi. Rafturile goale ale magazinelor ar trebui să dea de înţeles cât de periculoasă e dependenţa faţă de importurile agroalimentare. CONSUMATORI, cumpăraţi alimente de la producătorii locali! Vom învăţa ceva din criza prin care trecem?

,,2020... Un virus reuşeşte să răstoarne ierarhiile mondiale. Nu ţine cont că eşti din vest sau din est şi nu ţine cont că eşti bogat sau sărac şi provoacă teama la nivel mondial. Oare când găsiţi rafturi goale în supermarket înţelegeţi cât e de rău să depinzi de importuri? Oare acum înţelegeţi importanţa producătorului român? Dar dacă se merge mai departe şi se închid judeţe sau oraşe veţi înţelege importanţa micului producător local? Oare omenirea învaţă ceva sau Coronavirusul trece, noi uităm şi o luăm de la capăt, până când va apărea ceva şi mai grav, ceva cu adevărat devastator?

De ţăranul român avem nevoie noi toţi şi pentru asta trebuie să îl susţinem. Să fie pe piaţă, acolo unde îi e locul, nu dat la o parte de importatori şi de tot felul de interese meschine. Cel care produce pentru el şi familia lui da, să fie lăsat în pace, nu să-l încurce unul şi altul. Dar producătorul care are nevoie de desfacere să fie încurajat şi susţinut şi de către stat, şi de către consumatori. Aşa cum fiecare stat vestic ştie să-şi protejeze producătorul şi producţia locală! Şi fiecare dintre noi, în această perioadă trebuie să-l caute pe ţăranul din satul lui, să-şi cumpere alimentele şi să susţină astfel inclusiv comunitatea din care face parte!"

Daniel Cristea, fermier Maramureş
Florin Tubrea, fermier Timiş

Daniel Cristea 2_b

Daniel Cristea 1_b

 

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 6671 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?