Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ferma zootehnică de la Doaga, închisă etanş!

Publicat: 23 martie 2020 - 00:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

„Cosmonauţii” de la Danone preiau zilnic 13.500 litri de lapte.

Ferma zootehnică de la Doaga, a Agroind Focşani, a fost „împachetată” de acum două săptămâni. „Atunci am luat măsura de închidere totală a fermei, astfel încât să nu intre  absolut nicio persoană străină fără să fie atent controlată. Rarele persoane care mai vin în interes de serviciu se spală la filtrul de la poartă mai întâi pe mâini, după aceea se dezinfectează cu o soluţie biocidă, iar încălţămintele se dezinfectează cu o soluţie pe bază de clor. Am în total 37 de salariaţi, pe cei mai mulţi dintre ei i-am cazat în incinta fermei. Până acum nu sunt probleme. Mai departe nu se ştie! În ce ne priveşte, noi am luat cele mai riguroase măsuri. Pentru orice eventualitate, avem pregătite camere de dormit dotate cu baie, apă cu săpun, prosoape, cerceafuri, saltele, pături, toate noi... ”, ne-a declarat inginerul Petrică Azoiţei, directorul general al companiei Agroind Focşani.  

„Cosmonauţii” de la Danone zilnic preiau laptele!
Fermierul ne spune că de 21 de ani livrează producţia de lapte la Danone. „Ei vin echipaţi de parcă ar fi cosmonauţi. La intrarea în fermă pulverizăm un lichid pentru dezinfectarea mijlocului de transport, iar delegatul nu intră în contact direct cu noi. Ia probele de lapte, semnează hârtiile de la distanţă şi apoi pleacă. Livrăm cam 13.500 litri zilnic, în această perioadă a mai scăzut producţia de lapte”, a explicat fermierul.
Ferma de la Doaga are un efectiv total de 1.000 de capete din rasa Holstein, din care 490 sunt vaci cu lapte. La aceasta se mai adaugă 220 de taurine din rasa de carne Angus.

Petrică Azoiței_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.


Vizualizat: 2302 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?