Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fermă de familie: AU CRESCUT COMENZILE PENTRU LACTATE în această perioadă!

Publicat: 17 martie 2020 - 21:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CUMPĂRAŢI PRODUSE LOCALE. Nicolae Romoşan, tânăr fermier din Vinţu de Jos, judeţul Alba spune că, de când cu virusul Covid-19, a muncit mai mult decât de obicei pentru a onora toate comenzile venite din partea clienţilor vechi şi noi.

"Lumea cumpără mult mai multe produse în această perioadă. Noi stăm bine cu vânzările pentru că am intrat în mai multe magazine cu marfa noastră şi clienţii golesc rafturile pentru a-şi face provizii", spune fermierul.
Telemea de vacă, urdă, caş, caşcaval simplu şi cu condimente (ardei iute, ierburi aromatice, boabe de piper, chimen) - toate sunt produse 100% naturale, curate, procesate în condiţii de maximă igienă în ferma de familie care are şi brand propriu: LACTATE ROMOŞAN.

Familia creşte vaci şi oi. Din păcate au fost nevoiţi să mai vândă din vaci, pentru că procesarea le ia mult timp şi în fermă lucrează doar Nicolae şi părinţii, fără alte ajutoare. "Am creat o mică reţea cu câţiva crescători din jurul meu, cărora le preiau laptele pentru a putea procesa şi aproviziona magazinele. Să nu meargă oamenii să caute produsele noastre la raft şi să nu fie. Procesez cam 400-500 de litri de lapte zilnic", spune tânărul fermier.

romosan nicolae 8_b
COVID SAU NU, VIAŢA LA FERMĂ TREBUIE SĂ MEARGĂ MAI DEPARTE
La ferma Romoşan, ca şi în multe alte ferme de familie, treburile nu aşteaptă, animalele trebuie hrănite. Crescătorul spune că nu a luat măsuri speciale, pentru că sunt doar membrii familiei şi nu intră nimeni altcineva în fermă. Principala preocupare este aprovizionarea magazinelor şi procesarea în cele mai stricte condiţii de curăţenie, pentru că fermierii sunt conştienţi că trebuie să primeze calitatea produselor pe care le comercializează.
"Noi, ca fermieri, oricum facem sacrificii în fiecare zi... Acum să vedem ce se întâmplă cu starea de urgenţă. Unele magazine se închid şi atunci o să vedem cum lucrăm la partea de procesare. Dacă nu ne vor mai veni suficiente comenzi, ce-o să mai facem din laptele zilnic?", se întreabă Nicolae Romoşan.

romosan nicolae 6_b

Pentru moment găsiţi fără probleme produsele LACTATE ROMOŞAN în mai multe magazine: în Alba-Iulia (la magazinul galben de pe strada Cloşca), în Sebeş (la ieşire spre Sibiu, lângă Petrom, dar şi la un magazin din cartierul Kogălniceanu, lângă piaţă), în Vinţu de Jos la supermarketul Jolin. Însă Nicolae Romoşan distribuie brânzeturi şi în ţară, pentru clienţi din Constanţa, Drăgăşani şi Galaţi.

 romosan nicolae_b

romosan nicolae 11_b

romosan nicolae 10_b

romosan nicolae 2_b

romosan nicolae 1_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 4381 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?