Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Dumitru Grigorean: „Ne simţim ABANDONAŢI DE AUTORITĂŢI!”

Publicat: 27 martie 2020 - 13:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Suceveanul Dumitru Grigorean, unul dintre cei mai cunoscuţi crescători de vaci de carne din rasa Charolaise din România, președinte al Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România (ACBCR), şi-a exprimat îngrijorarea faţă de starea de incertitudine în care stau  crescătorii de animale.

„Suntem într-o situaţie de incertitudine totală, nu ştim cum vor evolua lucrurile în continuare! Nu putem să avem o prognoză, să estimăm evoluţia pandemiei coronavirusului, cum ne va afecta pe noi, în afară de faptul că nu prea mai avem oameni la treabă! Avem în Asociaţie crescători din zone unde s-a confirmat virusul COVID-19 care s-au plâns că au rămas fără îngrijitori. Şi toţi se tem că, Doamne, fereşte! să nu se întâmple ceva mai grav! La vaca de carne nu sunt problemele atât de mari ca în fermele de vaci cu lapte, unde trebuie personal să mulgă, la oră fixă. Încă nu avem semnale că s-au îmbolnăvit oamenii!”, ne-a declarat liderul ACBCR.  

Unii crescători vor să renunţe la animale!
Dumitru Grigorean a dat un exemplu de un crescător de animale de la Oradea ce deţine o fermă cu peste 100 de animale şi care într-un moment de disperare a vrut să vândă tot! Nu a dorit să risce şi să-şi îmbolnăvească familia pentru că - spunea el - că intră în contact cu foarte mulţi oameni. Ca să scoată vacile la imaş trebuie să apeleze la alţi îngrijitori, iar zona de păşunat este una cu un potenţial înalt de contaminare cu noul coronavirus, deoarece sunt foarte mulţi români veniţi din Italia!

„Nu sunt semnale că autorităţile se gândesc la noi!”
„Suntem îngrijoraţi prin prisma faptului că nu am primit semnale clare, concrete din partea autorităţilor că se gândesc şi la noi! Or fi sectoare mult mai afectate, dar, eu cred că ar trebui dar măcar un semnal sau un mesaj public. Sunt colegi care spun că noi, crescătorii de bovine, ne simţim abandonaţi. Cât timp a fost vechea conducere a Ministerului Agriculturii în mod clar vaca nu a fost printre priorităţi, ci dimpotrivă! Nu s-a făcut nimic pentru sectorul bovine şi acum, deşi au trecut mai multe luni de când s-a instalat noua guvernare, nici acum nu vedem prea mare grijă faţă de noi şi de munca noastră. Chiar ne simţim abandonaţi!”, a concluzionat dezamăgit Dumitru Grigorean.
 Dumitru Grigorean_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 2258 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?