Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DEPOZITELE AGRICOLE din sudul ţării, sub ASEDIUL HOŢILOR! Peste 40 de FURTURI în ultimele 10 ZILE!

Publicat: 14 aprilie 2020 - 18:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Depozitele fermierilor sau ale distribuitorilor din agricultură din mai multe judeţe din sudul ţării se află sub „un asediu” al hoţilor în ultimele zile, atrage atenţia reprezentantul unui mare distribuitor de produse agricole, al cărui depozit a fost spart în noaptea de 12 spre 13 aprilie.

Iată ce a scris pe Facebook, luni seara, 13 aprilie, Mihai Razvan Moraru, fondatorul Agro-Est Muntenia din Cioranca, judeţul Buzău, important distribuitor şi importator de produse agricole.

Noaptea trecută a fost una albă. Un depozit ne-a fost vandalizat şi s-au furat mii de litri de produse. Urmăriri pe câmp, echipaje de Poliţie ajunse din mai multe localități, dar hoţii sunt organizați în adevărate unități pentru că:
- fură cantități mari. Asta înseamnă multe maşini, de capacitate mare de transport. Maşini performante care pot merge cu mare viteză pe teren accidentat.
- distrug rapid garduri de metal şi depozite cu pereți de metal. Au după ei un adevărat atelier şi distrug rapid sistemele de protecție
- cară repede cantități mari în afara zonei, ceea ce înseamnă ca sunt destul de mulți în aceste echipe.
- sunt costumați inclusiv cu haine termoizolatoare, pentru a nu fi detectaţi de tehnica modernă de supraveghere.
- urmăresc cu atenție locațiile pe perioade lungi, fără a fi vizibili.

Domnule Vela şi dragi angajați din Ministerul Afacerilor Interne, suplimentați echipajele de patrulare, în special in zona rurală. Pentru că în ultimele 10 zile au fost peste 40 de astfel de atacuri la depozitele fermierilor sau ale distribuitorilor din agricultură, în Buzău, Galați, Brăila, Ialomita şi Prahova. Măriți bugetele de combustibil pentru echipajele de Poliţie din mediul rural şi suplimentați cu angajați ai Jandarmeriei.

Nu e posibil ca într-o perioadă cu restrictii majore de circulație, să existe un asemenea val de tâlhării. E o adevarată explozie. Echipe cu mulți oameni, maşini de mare capacitate şi ei trec fără probleme inclusiv pe drumuri europene unde ar trebui să existe filtre. Infractorii profită în aceste zile de izolarea impusă în societate. Însă zonele agricole şi rurale nu primesc sprijin de la MAI. Și avem nevoie. Luați măsuri domnilor, pentru că ştiți situația.

Verificați şi stocurile de produse din zonele respective pentru a-i depista pe cei care folosesc în producție sau care comercializează produse furate. Pentru că deja e o rețea bine structurată.

Până să ne spuneţi ce nu avem, avem toate sistemele de protecție. Dar acesta e un asediu.

Produse furate şi numere de lot:
DINIRO Lot : VTA8L019SP
DUAL GOLD 960 EC Lot CHE0A20012
ELATUS ERA loturi :SBM0B02016 şi SBM0B02017
PALLAS 75 WG Lot F490K2J005

PS: Culmea e că azi a fost o “paradă” a maşinilor de Poliţie în Buzău, comunicată ca fiind o razie realizată cu sprijinul unităților din alte 4 județe! Și care au fost rezultatele?

accesul-interzis_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo.

Vizualizat: 1907 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!