Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DANIEL LUPU din Buzău nu mai are unde să-şi vândă brânza. Ca el sunt zeci de mii de producători. CE FAC AUTORITĂŢILE?!

Publicat: 24 martie 2020 - 14:43
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII AŞTEAPTĂ UN SEMN din partea autorităţilor. DE CE NU se organizează colectarea de PRODUSE DIN FERME?

Fermierul Daniel Lupu din Buzău ne-a contactat disperat că nu mai are unde să-şi vândă brânza. Ca el sunt deja zeci de mii de producători.
Pieţele comunale au fost închise iar vânzarea directă către clienţii din comunitate nu este suficientă în condiţiile în care am pe stoc 300 de kilograme de brânză de vacă, ne spune crescătorul din Pietroasele, judeţul Buzău.
Daniel Lupu are o fermă cu 45 de vaci Bălţată Românească, din care 28 la muls. Produce urdă şi telemea, dar vinde şi lapte crud.

Daniel Lupu 2_b

DACĂ SUNTEŢI DIN BUZĂU şi vreţi BRÂNZĂ bună şi obţinută în cele mai bune condiţii de igienă, îl puteţi contacta pe DANIEL LUPU la tel. 0724877182

Daniel Lupu 4_b

ROMÂNII SE UNESC LA GREU! DAR POLITICIENII, GUVERNANŢII, CE FAC?!

Noroc cu internetul şi cu facebook, pentru că doar aşa producătorii mai reuşesc să-şi promoveze legumele, lactatele şi produsele din carne. Au apărut rapid grupuri de consumatori din diferite zone ale ţării care caută producători locali. Oameni inimoşi se mobilizează, distribuie postările producătorilor şi doar aşa aceştia mai reuşesc să vândă câte ceva.
E tardiv să discutăm acum de ce nu s-au asociat, de ce nu avem mai multe cooperative. TREBUIE ACŢIONAT RAPID, nu mai e timp de întrebări la care oricum nu răspunde nimeni în această perioadă. Desigur, aceasta este o lecţie dură şi sper ca fiecare dintre noi, producători şi consumatori, să înveţe că SINGURI NU REZOLVĂM NIMIC! UNIŢI, AVEM O ŞANSĂ!
Şi noi, Revista FERMA derulăm o campanie de promovare a producătorilor locali. Găsiţi AICI toate datele şi cum vă puteţi înscrie în campanie.
EI sunt ADEVĂRAŢII PRODUCĂTORI, CĂUTAŢI-I! LISTĂ în curs de ACTUALIZARE!
CAMPANIE FERMA. Cumpăraţi PRODUSE LOCALE. Susţineţi PRODUCĂTORUL ROMÂN!
Din ograda voastră, în bucătăria noastră. RESPECT vouă, PRODUCĂTORI LOCALI!

Mesaj către autorităţi: AŢI STABILIT CUM VEŢI FACE COLECTAREA PRODUSELOR DE LA FERMIERI? CE MAI AŞTEPTAŢI?

Deşi este un demers lăudabil şi binevenit, NU ESTE NORMAL ca presa şi societatea civilă să intervină şi să acopere golurile lăsate de lipsa unui mecanism eficient al statului de promovare şi asigurare a desfacerii produselor agricole obţinute de fermierii români. Şi îmi argumentez afirmaţia prin faptul că nici până la această oră ţara noastră nu are un plan de intervenţie pentru producători, nu a fost creat un sistem de colectare a produselor agroalimentare din ferme în vederea distribuirii lor către comercianţi şi încă nu există răspunsuri pentru întrebări şi probleme concrete ridicate de agricultori cu privire la buna funcţionare a fermelor în această perioadă. De câte ori mai trebuie să repetăm că HRANA şi CEI CARE O PRODUC sunt obiective principale în asigurarea SECURITĂŢII ALIMENTARE?

Daniel Lupu 3_b

Daniel Lupu 5_b

Daniel Lupu 1_b

 

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

 

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 108696 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?