Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Dacian Cioloş: RESPONSABILITATEA E ŞI A NOASTRĂ, a tuturor!

Publicat: 18 martie 2020 - 18:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Suntem la începutul unei crize care se dovedeşte a fi o imensă provocare pentru noi toţi, pentru că nu ne-am mai confruntat cu aşa ceva în timpul vieţii noastre. Trecem printr-o criză sanitară care va continua cu una economică şi socială.

În acest context, cele mai multe decizii-cheie se iau şi se aplică la nivel naţional şi local, în funcţie de ameninţările pentru populaţie, firme, sistemul medical şi cel administrativ. Avem apoi un nivel european de decizie, ajutor, coordonare şi bune practici care pot testa solidaritatea între state şi mobiliza mijloace comune de finanţare de urgenţă.

Decizia preşedintelui României de a decreta starea de urgenţă este una bună, dar ea trebuie clarificată repede pentru că deocamdată a stârnit mai multă panică, iar oamenii nu ştiu la ce să se aştepte. Această decizie ar trebui să asigure coordonarea eforturilor administrative, de reacţie rapidă în sistemul de sănătate, de ordine publică menite să reducă răspândirea virusului, să permită statului să intervină şi să identifice soluţii rapide crizei cu care ne confruntăm.

Medicii şi personalul medical - care vor fi în prima linie în săptămânile care urmează - trebuie pregătiţi şi dotaţi cu toată aparatura necesară pentru a avea grijă de cei mai fragili, afectaţi de coronavirus. Am semnale că sunt spitale unde există numai câte o mască de medic, altele unde nu există în acest moment niciuna.
Responsabilitatea e şi a noastră, a tuturor, nu doar a autorităţilor. Însă acestea din urmă trebuie să explice rapid măsurile de distanţare socială necesare pentru a preveni extinderea pandemiei. Iar noi trebuie să le respectăm pentru că aşa îi vom proteja pe ceilalţi, ne salvăm pe noi şi limităm extinderea pandemiei.
Guvernul are acum toate instrumentele necesare la îndemână şi poate lua măsuri pentru a răspunde urgenţei economice provocate de criza sanitară prin protejarea companiilor şi salvarea locurilor de muncă ale oamenilor. Primii loviţi sunt transportatorii, companiile din turism şi HoReCa, organizatorii de evenimente şi furnizorii de servicii, companiile care depind de lanţuri de aprovizionare din zonele afectate de COVID-19. Riscă să urmeze sectorul agro-alimentar.
Toţi aceşti actori economici trebuie să aibă siguranţa că vor beneficia de facilităţi fiscale şi de injecţii de capital pentru a acoperi lipsa de lichidităţi. Statul român trebuie să prioritizeze sectoarele strategice ale economiei.

Aşteptăm ca GUVERNUL ROMÂNIEI SĂ IA DE URGENŢĂ CEL PUŢIN următoarele măsuri:

suspendarea sau amânarea cu minimum trei luni a termenelor de plată pentru contribuţiile la bugetul de stat (impozite, contribuţii la asigurările sociale etc.) pentru companii, IMM, liber profesionişti, persoane fizice autorizate
deschiderea unor linii temporare de credit fără dobândă pentru plata angajaţilor şi a furnizorilor pentru companiile direct afectate de criza coronavirus
o măsură care poate fi luată imediat este plata restanţelor pe care le are statul faţă de companii din rambursări de TVA sau compensarea datoriilor statului către firme cu sumele pe care acestea le datorează la bugetul de stat

Text: DACIAN CIOLOŞ - comunicat de presă

Vizualizat: 446 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?