Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CRIZA COVID-19. PANDEMIA de coronavirus blochează BANII EUROPENI pentru FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 17 martie 2020 - 21:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii anunţă că amână lansarea sesiunilor de depunere a proiectelor pentru mai multe măsuri şi submăsuri din PNDR 2020, din cauza instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României în urma evoluţiei situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea noului COVID-19.

În contextul instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României în urma evoluţiei situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (AM-PNDR) a decis amânarea lansării sesiunilor de depunere a proiectelor pentru următoarele Măsuri/Submăsuri:

  • Măsura 2 - Servicii de consiliere privind măsuri zoosanitare de prevenire şi combatere a Pestei Porcine Africane (PPA), măsurile minime de biosecuritate şi normele sanitar veterinare în creşterea suinelor
  • Submăsura 2 - Sprijin pentru investiţii în procesarea /marketingul produselor agricole - componenta unităţi de sacrificare de mică capacitate (abatoare mici)
  • Submăsura 4.3 - Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice - componenta infrastructura de irigaţii
  • Submăsura 1 - Sprijin pentru investiţii în acţiuni preventive menite să reducă consecinţele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse şi evenimentelor catastrofale
  • Submăsura 5.2 - Sprijin pentru investiţii privind refacerea terenurilor agricole şi a potenţialului de producţie afectate de dezastre naturale, de condiţii de mediu adverse şi de evenimente catastrofale
  • Submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri
  • Submăsura 9.1a - Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol
  • Submăsura 17. 1 - Prime pentru asigurarea culturilor, a animalelor şi a plantelor

amanare-pndr-2020-covid19_bTotodată, MADR, prin AM PNDR, va reprograma activităţile privind organizarea de reuniuni, cursuri, ateliere de lucru, focus grupuri sau alte evenimente care sunt asociate cu un grad crescut de risc de răspândire a virusului COVID-19.

Potrivit calendarului estimativ pentru acest an al lansării sesiunilor de depunere a proiectelor în cadrul PNDR 2014-2020, mai multe submăsuri prin care fermierii români să acceseze banii europeni pentru dezvoltare rurală erau programate în perioada martie-iulie 2020.

Detalii AICI: Pregătiţi proiectele! Se termină banii europeni!

Cum puteţi comunica cu Agenţia care gestionează banii europeni pentru fermieri. Program de lucru modificat la AFIR

De asemenea, AFIR a anunţat deja că activitatea de relaţii cu publicul la nivelul Agenţiei se va desfăşura preponderent în mediul on-line prin intermediul adresei de e-mail relaţii.publice@afir.info, prin intermediul telefonului 031–8602747 sau prin servicii de curierat la adresa Str. Ştirbei Vodă, nr. 43, Sector 1, Bucureşti

În consecinţă, serviciul de registratură îşi restrânge activitatea de relaţii cu publicul, fiind la dispoziţia acestuia prin preluarea solicitărilor telefonice şi a documentelor transmise prin e-mail sau prin servicii de curierat. Nu intră sub incidenţa celor menţionate situaţiile cu caracter urgent sau care nu pot fi soluţionate prin mijloacele de comunicare disponibile.

De asemenea, audienţele acordate de către conducerea Agenţiei se suspendă şi vor fi acordate exclusiv telefonic până la o dată care va fi comunicatăîn mod oficial pe pagina de internet a AFIR.

Tot ca masură de prevenire a infectării sau răspândirii noului coronavirus Covid-19, programul de lucru al AFIR în perioada 12 - 31 martie 2020, programul de lucru cu publicul se va desfăşura între următoarele ore, în conformitate cu Ordinul MADR 784/R din 11.03.2020:

  • Luni, Marţi, Miercuri şi Joi între 07:30 şi 16:00
  • Vineri între 07:30 şi 13:30

euro-porumb_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 2268 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?