Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

COVID-19. România poate beneficia de un SPRIJIN de peste 3 MILIARDE EURO din fondurile de coeziune!

Publicat: 16 martie 2020 - 09:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMISIA EUROPEANĂ A LUAT DEJA PRIMELE MĂSURI! La nivel european se caută surse de finanţare pentru a evita o criză economică şi socială. "Ca preşedinte Renew Europe, sunt în legătură permanentă cu ceilalţi lideri politici din Parlamentul European, cu Comisia Europeană, pentru a găsi cele mai rapide şi potrivite măsuri de sprijin", declară Dacian Cioloş.

Un prim pachet de măsuri a fost prezentat deja de Comisia Europeană şi îl vom aproba urgent în Parlamentul European. În pregătire, mai sunt decizii care să ajute statele, cetăţenii şi firmele să treacă cu bine acest moment complicat. Însă eficienţa acestor măsuri şi finanţări va depinde de modul în care autorităţile române le vor accesa şi aplica. Trebuie să acţionăm rapid cu luciditate, coerenţă şi solidaritate.

Menţionez doar câteva dintre măsurile luate de Comisia Europeană, pe care Guvenul Romaniei le poate accesa în următoarele zile/săptămâni:
• Iniţiativa de investiţii pentru a răspunde crizei create de COVID-19. Această iniţiativă foloseşte în principal banii necheltuiţi din fondurile de coeziune - România poate beneficia astfel de peste 3 miliarde de euro (dintr-un buget de 37 de miliarde de euro, disponibil la nivel european). Banii pot fi mobilizaţi rapid pentru cheltuieli legate de lupta împotriva coronavirus, pentru sprijinirea sistemului medical (de exemplu, achiziţia de echipamente în spitale, măşti, inhalatoare etc.). Totodată, din aceste fonduri, România poate finanţa capitalul de lucru al IMM-urilor sau crea scheme de ocupare profesională de scurtă durată (adică poate acoperi costurile salariale pentru IMM-urile afectate de criză)
Flexibilizarea acordării ajutoarelor de stat către companiile afectate de criză. Guvernul trebuie să fie în contact direct cu Comisia Europeană pentru a discuta care sunt modelele de scheme de ajutor de stat de care este nevoie şi care pot fi aprobate rapid.
Un miliard de euro va fi redirecţionat din bugetul UE ca garanţie către Fondul European de Investiţii, pentru a stimula băncile să furnizeze lichidităţi IMM-urilor. Aceste garanţii de risc vor mobiliza un capital de împrumuturi de aproximativ 8 miliarde de euro finanţare de care ar trebui să beneficieze 100.000 de IMM-uri la nivel european. Este esenţial ca Guvernul României împreună cu băncile să facă acest mecanism funcţional în următoarele zile
Aproape 180 de milioane de euro din Fondul European de ajustare la globalizare prin care pot fi sprijiniţi lucrătorii concediaţi şi cei care desfăşoară activităţi independente.

La nivel european, împreună cu Comisia Europeană, Consiliul şi colegii din Parlamentul European, lucrăm la mobilizarea rapidă a acestor resurse. Alte pachete de sprijin vor urma. Dar, pentru a le accesa, e nevoie ca premierul Orban să pună AZI oameni capabili să stabilească rapid nevoile de achiziţii în spitale şi cele de sprijin pentru companii, să pregătească modificarea programelor operaţionale şi schemele de ajutor de stat, astfel încât banii să poată fi folosiţi în zilele şi săptămânile care urmează.

În zilele şi săptămânile următoare trebuie să uităm de orice ambiţii personale sau politice şi să ajutăm sau să venim cu soluţii la problemele care apar pentru a trece cu bine de această criză.

Text: DACIAN CIOLOŞ - comunicat de presă

UE covid19_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 1460 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?