Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

COVID-19: 5 LUCRURI pe care TREBUIE să le faceţi în FERMĂ!

Publicat: 14 martie 2020 - 13:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Noul coronavirus COVID-19 este la poarta fermelor din România. Iată pentru ce trebuie să fiţi pregătiţi şi ce trebuie să faceţi imediat pentru a vă proteja fermele!

Dacă autorităţile noastre nu vin cu soluţii concrete pentru fermieri, "împrumutăm" din experienţa altora. Sunt state în lume a căror prioritate este tocmai funcţionarea fermelor şi protejarea producătorilor locali. Nu e mare lucru să conştientizezi importanţa celor care produc la tine în ţară, mai ales acum!

1. ASIGURAŢI-VĂ CĂ ANGAJAŢII POT MUNCI
• Găsiţi soluţii pentru a vă organiza munca în fermă astfel încât activitatea să nu fie întreruptă şi procesul de producţie să nu fie afectat.
Vezi AICI: CUM se ORGANIZEAZĂ FERMIERII ROMÂNI sub AMENINŢAREA PANDEMIEI de CORONAVIRUS!
• Pentru persoanele care nu sunt angajate în producţie, găsiţi soluţii prin care să le permiteţi să lucreze de acasă, cu un laptop şi conexiune la internet.

Ajutaţi-i pe angajaţi să găsească variante de lucru (de exemplu, lucrul în ture) astfel încât să îşi poată supraveghea copiii, în condiţiile în care şcolile şi grădiniţele sunt închise.

2. PREGĂTIŢI-VĂ PENTRU PERTURBĂRI ALE LANŢULUI DE APROVIZIONARE
Mulţi producători din agricultură depind de materii prime şi bunuri produse în China, de unde au fost deja înregistrate probleme de aprovizionare. Cu aproape toate ţările din Europa închise din cauza noului coronavirus şi măsuri din ce în ce mai restrictive pe care le iau autorităţile, recomandarea este să fiţi pregătiţi să faceţi faţă unor perturbări de aprovizionare care s-ar putea întinde pe 2-3 luni de zile.
Faceţi un inventar atent al inputurilor esenţiale din fermă.

3. MONITORIZAŢI DEPLASĂRILE ŞI ÎNTÂLNIRILE
Monitorizaţi atent deplasările şi întâlnirile pe care atât voi, cât şi angajaţii fermei le au programate pentru această perioadă şi pentru următoarele săptămâni şi decideţi dacă este absolut necesar să participaţi. În ultima săptămână, multe curse aeriene şi evenimente publice au fost anulate sau reprogramate.
Urmaţi cu stricteţe recomandările autorităţilor şi reduceţi contactele sociale la strictul necesar, pentru a vă proteja atât pe voi, cât şi pe cei apropiaţi. Asiguraţi-vă că toţi angajaţii fermei respectă aceste recomandări.

4. FACEŢI UN PLAN PENTRU ÎNTRERUPERI ALE FLUXULUI ZILNIC DE ACTIVITATE
Discutaţi şi elaboraţi un plan de contingenţă pentru eventualitatea întreruperii fluxul zilnic de lucru, care să vă ajute să gestionaţi situaţiile de criză. Aici ar putea fi incluse livrarea materialului seminal, a medicamentelor de uz veterinar, transportul animalelor sau al unor produse şi inputuri din şi către fermă etc.

5. PROTEJAŢI-VĂ!
• Rămâneţi realist şi calm. Faceţi tot ce puteţi pentru a vă proteja şi pentru a rămâne sănătoşi şi să fiţi în siguranţă.
• Reamintiţi-le tuturor angajaţilor să se spele des pe mâini, să dezinfecteze frecvent toate suprafeţele, să stea acasă dacă prezintă orice semne de boală şi să nu revină la lucru mai repede de 24 de ore de la dispariţia simptomelor şi a febrei.

Cel mai important lucru pe care îl putem face toţi este să ne informăm în permanenţă din surse sigure şi să ne facem un plan pentru orice situaţie.

Sursă informaţii: www.agweb.com

5 masuri pentru ferme_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 2382 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?