Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Cosmin Iancu, tânăr fermier: FERMIERII, alături de doctori trebuie consideraţi EROII NAŢIONALI ai acestor vremuri

Publicat: 03 aprilie 2020 - 03:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cosmin Iancu administrează peste 1100 ha în Grădiştea, Ilfov. Tânărul fermier este responsabil de tot ce înseamnă tehnologia de cultură şi instrumentele prin care reuşeşte ca această tehnologie să fie pusă în practică, iar prin intermediul ideilor noi pe care le-a promovat a reuşit să crească cu mult profitabilitatea şi rentabilitatea afacerii.

MĂSURI ÎN VREME DE PANDEMIE
Cosmin Iancu: Situaţia generată de acest context epidemiologic nu este una deloc îmbucurătoare. Observăm perturbări masive atât în viaţa cotidiană a oamenilor, cât şi în viaţa economică, lucru care afectează şi va afecta simţitor sectorul agricol. Având în vedere aceste aspecte, am încercat să abordăm o serie de măsuri pentru a preîntâmpina efectele negative care aveau să apară, astfel încât activitatea noastră să nu aibă de suferit, iar lucrurile să se desfăşoare pe cât posibil de normal.

Primul aspect pe care am încercat să-l rezolvăm a fost legat de aprovizionarea cu inputuri, lucru pe care l-am realizat cu succes. Ne aflăm la sfârşitul lunii martie, campania de primăvară este în plină desfăşurare, lucru care îi determină pe fermieri să iasă în câmp pentru a efectua lucrările specifice acestei perioade (semănatul culturilor prăşitoare, efectuarea tratamentelor fitosanitare la culturile de toamnă etc.). Inputurile sunt esenţiale în această perioadă însă, în acest context al noului coronavirus, acestea au avut întârzieri în ajungerea la fermieri, producând pagube.

Am reuşit, prin propriile forţe, să-mi asigur necesarul de produse fitosanitare, îngrăşăminte, motorină pentru întreg anul, astfel încât să nu existe vreo întârziere în efectuarea lucrărilor. Îi sfătuiesc pe toţi fermierii care încă nu şi-au procurat inputurile să facă asta cât de repede posibil, până când situaţia nu se va înrăutăţi, iar pierderile să fie maxime.

O altă măsură adoptată în acest context, a fost reprezentată de o creştere a salariilor pentru întreg personalul societăţilor pe care le administrez. Am vrut să-mi ţin oamenii aproape, să-i sprijin în aceste vremuri, să simtă ca sunt aproape de ei şi ca, pe cât posibil, să ne facem treaba, astfel încât să producem hrana fără de care nu putem trăi.

cosmin iancu_RALF_b

SOLICITĂRILE UNUI TÂNĂR FERMIER CĂTRE AUTORITĂŢI
Cosmin Iancu: Fermierii, alături de doctori, trebuie să fie consideraţi "eroi naţionali" ale acestor vremuri, fiind principalii responsabili de producerea hranei. Autorităţile trebuie să înţeleagă că lucrările agricole nu se pot efectua de acasă sau din birou. În acest sens sper ca orice set de măsuri va fi adoptat să nu interzică stoparea lucrărilor agricole. Efectele pe termen lung ar fi dezastruoase. Totodată mi-aş dori să avem parte de o relaxare şi de o simplificare birocratică pentru a limita deplasările noastre la anumite instituţii. Este imperios necesar să fim lăsaţi să ne facem treaba la câmp.

CUM ARATĂ 2020 PENTRU AGRICULTURĂ?
Cosmin Iancu: "Semne bune anul n-are" sunt cuvintele prin care pot rezuma situaţia actuală a anului agricol. Ne confruntăm cu o secetă excesivă, astfel încât capacitatea pentru apă a solului este foarte apropiată de punctul de ofilire, lucru care se va concretiza în pierderi foarte mari de producţie dacă în perioada imediat apropiată nu vor apărea precipitaţii însemnate cantitativ care să mai diminueze din deficitul de umiditate existent.

De asemenea, ne confruntăm cu amplitudini foarte mari ale temperaturii, lucru care a condus la o afectare foarte puternică a culturilor înfiinţate în toamnă. Nu putem efectua tratamente, nu putem erbicida, avand în vedere acest context climatic, care a indus un stres deosebit plantelor de cultură. Fermierii sunt legaţi de mâini şi de picioare pentru că nu există nici măcar o soluţie pentru a limita aceste pierderi, iar dacă vremea continuă în acelaşi ritm, siguranţa alimentară va deveni o nouă problemă a societăţii în care trăim.  

Cosmin Iancu a participat în calitate de Speaker şi de Fermier Invitat  la Forumul Internaţional al Marilor Fermieri RALF 2019. Ediţia 2020 va avea loc pe 20 noiembrie, la JW Marriott Grand Hotel, în Bucureşti.
 
Master Partner RALF 2020: Corteva. Partener: FMC.
 
Mai multe pe https://www.borocommunication.ro/project/forumul-marilor-fermieri-2020/

INFORMAŢII OFERITE DE: BORO PR & Communication, organizator RALF - Forumul Internaţional al Marilor Fermieri

Vizualizat: 2085 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?