Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

"BUNĂTĂŢI LOCALE" pe timp de criză. CEREREA şi OFERTA s-au mutat ONLINE!

Publicat: 08 aprilie 2020 - 19:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Vremurile grele prin care trecem şi mai ales nevoia de alimente îi determină pe unii producători să fie mult mai optimişti în ceea ce priveşte viitorul lor pe piaţa românească.

"Am observat în ultima perioadă o creştere a cererii de legume româneşti, mai ales în mediul online. S-au creat grupuri unde sunt şi producători şi consumatori aşa că încercăm să ne diversificăm produsele pentru a le oferi clienţilor un coş cât mai variat, cu legume şi fructe proaspete, dar şi conservate", ne spune Oana Sidor, legumicultor din Nădlac, judeţul Arad şi membru al cooperativei "Bunătăţi Locale".

CUM S-A NĂSCUT COOPERATIVA
"Este foarte greu să intri pe piaţă ca producător individual. În plus, dacă vrei să investeşti în procesare costurile sunt imense de unul singur. Aşa că am decis să ne asociem, să oferim astfel clienţilor noştri o mai mare diversitate de produse proaspete şi conservate şi să avem astfel acces mult mai uşor în marile magazine", ne spune reprezentanta Cooperativei Bunătăţi Locale din Arad.
S-a întâlnit cu un alt producător la un curs, în urmă cu un an şi, observând că au probleme, dar şi idei de dezvoltare comune, au decis să înfiinţeze o cooperativă. Oficial, aceasta a apărut în luna ianuarie a acestui an. Principala investiţie a celor 6 membri cooperatori este construirea unei unităţi de procesare şi dotarea cu echipamentele necesare pe un proiect cu fonduri europene.

VÂNZAREA PE INTERNET NE-A AJUTAT ENORM!
Ca producător individual, Oana Sidor spune că în cei trei ani de când s-a apucat serios de legumicultură, a experimentat cu rezultate foarte bună vânzarea online, către clientul final, cu livrare la domiciliu.
"Puţini dintre membrii noştri merg să stea toată ziua la piaţă. Vânzările sunt puţine ori noi suntem producători, nu avem timp şi de stat în pieţe. Aşa că am ales să livrăm direct acasă, în restaurante, chiar şi în Arad, la domiciliul clienţilor. Avem anumite zile din săptămână pentru livrări şi lucrurile merg mult mai bine în acest fel", spune legumicultoarea din Nădlac.


O discuţie VIDEO despre provocările momentului, despre avantajele internetului în vânzarea de legume şi fructe, un exemplu că asocierea rezolvă multe dintre dilemele producătorilor. O puteţi urmări AICI: CELULA DE CRIZĂ FERMA - cu Oana Sidor, reprezentant Cooperativa "Bunătăţi Locale"

 oana sidor 1_b

oana sidor 2_b

---------

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 3021 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!