Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bacău: MERE pentru spitalele din judeţ, din programul MERE ÎN ŞCOLI

Publicat: 16 aprilie 2020 - 11:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Sorin Braşoveanu, propune distribuirea către spitalele din judeţ a 48 de tone de mere care ar fi trebuit să ajungă la elevi.

Situaţia stocurilor de produse alimentare neutilizate ca urmare a suspendării cursurilor şcolare în contextul pandemiei de coronavirus a fost analizată, miercuri, de o comisie a CJ Bacău, fiind identificat un stoc de 48,89 tone de mere.

'Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu, a propus în cadrul şedinţei de lucru distribuirea celor peste 48 de tone de mere către spitalele publice din judeţ. Propunerea urmează să fie înaintată Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României', se arată într-o postare publicată pe pagina de facebook a CJ Bacău.

Merele ar urma să fie alocate către Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău, Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, Spitalul Municipal 'Sfântul Ierarh Dr. Luca' Oneşti, Spitalul Orăşenesc 'Prof. Dr. Eduard Apetrei' Buhuşi şi Spitalul Orăşenesc 'Ioan Lascăr' Comăneşti, scrie AGERPRES.

Decizia Comisiei pentru anul 2019/2020. Școli închise din cauza COVID-19. Ce se întâmplă cu fructele și laptele elevilor!

Implementarea programului în anul şcolar 2019/2020 este afectată de închiderea şcolilor din cauza pandemiei de COVID-19. Comisia Europeană a precizat că ţările UE pot invoca această criză ca motiv de „forţă majoră” şi pot plăti furnizorii produselor perisabile distribuite prin Program (fructe, legume, lapte și produse lactate). Produsele pot fi donate spitalelor, organizaţiilor caritabile şi băncilor de alimente, pentru a ajunge la persoane nevoiaşe.

Pentru anul şcolar 2019/2020, România a primit din partea UE aproape 6,867 milioane de euro pentru fructe şi legume, plus 11,301 milioane de euro pentru produse lactate.

Bugetul fiecărei ţări este stabilit de Comisia Europeană în funcţie de numărul de elevi care participă la program. Autorităţile naţionale pot transfera 20%-25% din bugetul alocat între cele două sectoare (legume-fructe şi lapte - n.red.).

Ladă cu mere_b

foto arhiva FERMA

Vizualizat: 631 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?