Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ALŢII NE CAUTĂ LEGUMELE! În Piaţa din Matca, TIR-urile din Polonia au venit să încarce castraveţii

Publicat: 02 aprilie 2020 - 11:55
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În această perioadă, tot mai mulţi fermieri din marile bazine legumicole au început culesul la castraveţi şi varză. În preajma Sărbătorilor Sfintelor Paşti vor să intre pe piaţă cu primele cantităţi de tomate. Cultivatorii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi că nu merg prea bine vânzările din lipsa cumpărătorilor.

Deocamdată, legumicultorii din Matca sunt ceva mai liniştiţi.

Fasolea păstăi - 20 lei/kg la preţ de en gros

Polonezii au urcat preţul de cumpărare la castraveţi
„Cu câteva zile în urmă, în piaţa en gros din Matca vânzarea la castraveţi a fost cam slăbuţă, acum e cerinţă mare care a ridicat preţul. Au început să vină TIR-uri din Polonia să preia la 3 lei/kg. Piaţa e funcţională, nu la parametrii de anul trecut, dar e bine că se mişcă. Marfă este, principala cultură-i castravetele, se adună cantităţi din ce în ce mai mari pentru că e mare comuna, cu peste 12.000 de locuitori, în marea lor majoritate cultivatori de legume”, susţin mătcaşii.  

„Auria de Bacău” aur pentru cultivatori
Despre Costache Radu, am mai scris. O facem din nou pentru că a postat pe o reţea de socializare câteva instantanee din cultura lui de fasole păstăi din soiul Aurie de Bacău. A ieşit printre primii cu trufandaua în piaţa en gros din Matca pentru că are solariile modernizate, acoperite cu folie profesională aditivată şi dotate cu centrale termice pe cocs.   
„Prima recoltare am avut-o pe 26 martie! A trebuit să stau cu 500 kg două zile până să vând 500 kg de fasole păstăi până să sparg gheaţa! Preţul la en gros a fost de 20 lei kilogramul, la fel ca şi în ultimii doi ani. Astăzi 1 aprilie (nu e păcăleală!) am să duc echipa să culeagă peste o tonă. Toată marfa e comandată, am primit cereri de la clienţi din Cluj, Timişoara, Braşov, Bucureşti. O să vin la piaţă săptămânal cu cantităţi din ce în ce mai mari şi voi de lucru până pe 15 - 20 iunie pentru că am 4.000 mp de cultură. De câţiva ani fac treabă bună cu „Auria de Bacău”, e aur pentru mine!” susţine cultivatorul care după ce va termina cu păstăile, va defrişa şi va înfiinţa cultura de tomate ciclul al doilea.  
Costache Radu a trecut pe la Primăria Matca pentru a se înscrie în Programul Tomata. Va trebui să mai aştepte câteva zile până când vor fi primite cererile.

CastraveĹŁi CorniĹźon Matca_b

costache radu matca fasole_b

fasole auria de bacau_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi AgroinfoVizualizat: 5543 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?