Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Alianţa Industriei Seminţelor: TREBUIE ASIGURATĂ LIBERA CIRCULAŢIE A MĂRFURILOR!

Publicat: 17 martie 2020 - 14:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) vine cu unele precizări în legătură cu apariţia, în mass media, a unor informaţii referitoare la o presupusă criză de seminţe, provocată de epidemia de COVID-19.

În contextul condiţiilor climatice particulare din acest an, în acest moment, doar o parte dintre fermierii români au început lucrările de semănat din campania de primăvară şi doar în anumite zone din ţară.
Companiile membre în Alianţa Industriei Seminţelor din România, producătoare de inputuri, depun toate eforturile necesare şi sunt aproape de fermieri pentru a le furniza tot ceea ce este necesar, astfel încât campania agricolă din acest an să nu fie afectată. Este un an agricol al adevărului!
Industria şi fermierii din România vor strânge rândurile pentru a ne asigura că agricultura din ţara noastră nu va avea de suferit ca urmare a evoluţiei pandemice a COVID-19. Securitatea şi siguranţa alimentară sunt o prioritate pentru noi toţi în aceste momente!
Membrii Alianţei Industriei Seminţelor din România fac apel la toate instituţiile statului să ia toate măsurile necesare protejării economiei prin susţinerea liberei circulaţie a mărfurilor.
Companiile membre în AISR fac tot ceea ce stă în puterile lor pentru a răspunde cererii de seminţe din piaţă. Fiecare membru al Alianţei a luat toate măsurile de siguranţă ce se impun în contextul actual privind reducerea riscului răspândirii virusului COVID-19.
Alianţa Industriei Seminţelor din România este o organizaţie profesională care reuneşte 11 dintre cele mai mari companii care produc, condiţionează şi comercializează seminţe în România. Împreună, membrii AISR acoperă aproximativ 70% din piaţa seminţelor pentru cultura mare din ţara noastră.
 
Alexandru Grigoriev
Director executiv AISR

logo AISR_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 500 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?