Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AIPROM: NU estimăm că vor exista lipsuri ale PRODUSELOR DE PROTECŢIA PLANTELOR

Publicat: 23 martie 2020 - 12:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Vasile Iosif, presedinte AIPROM: Am primit asigurări că în cursul săptămânii viitoare Comisia Europeană vă impune tuturor Statelor Membre să pună în aplicare conceptul de Coridor Verde pentru bunuri inclusiv inputuri agricole.

COMUNICAT Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania - AIPROM. Poziţia industriei de protecţia plantelor din România cu privire la aprovizionarea cu produse de protecţia plantelor

Având în vedere urgenţele momentului pentru protejarea sănătăţii culturilor agricole, nu numai a oamenilor, întreg personalul din domeniul industriei de protecţiei plantelor reprezentat de AIPROM este în contact permanent cu fermierii şi distribuitorii de inputuri furnizând soluţii şi produse pentru a preîntâmpina orice probleme legate de sănătatea culturilor.

Companiile membre AIPROM întreprind toate eforturile şi iau măsurile necesare pentru asigurarea cantităţilor de produse de protecţia plantelor estimate pentru un sezon normal de primăvara. În acest moment nu estimăm că vor exista lipsuri ale produselor de protecţia plantelor pentru sezonul actual de vânzări sau cantităţi insuficiente disponibile la livrare.

Înţelegem neliniştea producătorilor agricoli cu privire la problema aprovizionării cu inputuri, şi în special cu produse de protecţia plantelor, dar îi asigurăm pe toţi agricultorii din România că suntem alaturi de ei acum că şi în alti ani şi că împreună vom găsi soluţii de depăşire a oricăror probleme apărute în această perioadă dificilă, dacă manifestăm echilibru şi realism. Membrii AIPROM recomandă fermierilor români să nu achiziţioneze produse de protecţia plantelor în exces şi să constituie stocuri, şi să nu imobilizeze mai multe resurse decât au apreciat că este necesar înainte de declanşarea acestei crize.

Cu toate că au fost sesizate câteva sincope pe lanţul de aprovizionare cu inputuri pe rutele de aprovizionare din afara României, afectând termenele de livrare pentru unele produse, am primit asigurări că în cursul săptămânii viitoare Comisia Europeană vă impune tuturor Statelor Membre să pună în aplicare conceptul de Coridor Verde pentru bunuri inclusiv inputuri agricole, ceea ce ne face să credem că vom pune la dispoziţia fermierilor toate soluţiile de protecţie estimate pentru un sezon agricol normal că şi consum. Comisia Europeana apreciază că proiectarea şi menţinerea unui astfel de sistem fluid de circulaţie pentru bunurile vitale constituie premisa revitalizării economiei într-un interval de timp rezonabil după depăşirea crizei actuale.

Din păcate, în anii care urmează se vor resimţi efectele restrictionarii accesului agricultorilor europeni la o gamă largă de soluţii de protecţie, în urma interzicerii utilizării a nenumărate substanţe active şi produse de protecţia plantelor şi ne aşteptăm la presiuni pe anumite produse şi tehnologii.

Securitatea alimentară a ţării noastre într-o perioadă în care lanţurile internaţionale de aprovizionare sunt perturbate este esenţială. Companiile membre AIPROM fac tot ce pot pentru a asigura continuitatea aprovizionării, şi instrumentele de care are nevoie agricultura românească pentru a genera şi menţine aprovizionarea sigură cu alimente.

Suntem pregătiţi să susţinem agricultura României şi fermierii români.
Vasile Iosif, Presedinte AIPROM

Porumb_bVizualizat: 635 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?