Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agropamflet. Trebuia să vină pandemia ca să domolim birocraţia?!

Publicat: 18 martie 2020 - 19:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fără a fi cinic (ci doar la modul constatativ) a trebuit să vină epidemia să stârpească... birocraţia! Coronavirusul a trezit din amorţire conducerile unor instituţii, le-a scuturat şi le-a obligat să gândească.

Soarta mai vechiului şi noului Guvern s-a decis electronic, consultările la fel. Ba se mai găsesc şi soluţii pentru votul online în Parlament!
Depunerea hârţoagelor de orice fel ce să vezi, acum se poate face şi via internet! Au descoperit asta, de voie, de nevoie, ANAF-ul şi alte structuri statale.

În cazul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, capii instituţiei au luat măsuri concrete pentru a evita răspândirea coronavirusului în rândul fermierilor! Aşadar, un comunicat al APIA - Structura centrală informează cu emfază că începând de luni, 16.03.2020, Centrele judeţene şi locale ale APIA vor transmite listele cu fermierii programaţi pe zile către toate primăriile de pe raza judeţelor aferente. Primăriile vor emite adeverinţele şi le vor transmite pe toate către APIA (eventual în format electronic!), astfel încât fermierii să nu se mai deplaseze personal la primării. În momentul în care producătorii agricoli vor veni la sediile APIA pentru a depune cererile de plată, vor găsi adeverinţele acolo. Aşadar, iată un lucru cu adevărat bun! Ei bine, nu se putea face acest lucru cu mult înainte, chiar de la înfiinţarea instituţiei, fără a mai pune oamenii pe drumuri?

Relaţia cetăţean - instituţie ar trebui să existe, pe cât posibil, fără prezenţa omului, a solicitantului. Sunt destule alte forme, cum ar fi digitalizarea! Nu trebuie să fie trimis cetăţeanul de la Ana la Caiafa! O dată sau de mai multe ori, aşa cum se întâmplă destul de des! Iar dacă fermierul dădea peste un primar de altă culoare politică, vindicativ sau prost... dispus, îl putea  amâna cu zilele pentru a obţine o amărâtă de adeverinţă necesară la APIA sau la bancă să ia o parte din subvenţie! Revista Ferma a scris de nenumărate ori despre cazuri când unii primari au refuzat pur şi simplu să elibereze ţidulele pentru ca agricultorii să nu-şi primească drepturile!

Un exemplu pozitiv este că AFIR în a ajuns la performanţa ca toate fluxurile de lucru să se desfăşoare online, prin Sistemul de Procesare a Cererilor de Dezvoltare Rurală. Se foloseşte semnătura electronică în relaţia cu beneficiarii proiectelor. Cazierul fiscal este obţinut direct din sistemul ANAF iar cel Judiciar e verificat în sistemul MAI, în timp ce extrasul de carte funciară este “adus” de la ANCPI. Fără a reclama prezenţa solicitantului!
În România se lucrează pompieristic şi nu preventiv! Trebuie mai întâi să se întâmple beleaua care să ne oblige apoi a lua măsuri!

Trebuia neapărat să vină pandemia să mai dezumfle birocraţia? Păi, nu te-apucă pandalia?
hartoage - online_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.


Vizualizat: 735 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?