Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

10 ÎNTREBĂRI pentru AUTORITĂŢI!

Publicat: 15 martie 2020 - 00:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ultimele trei zile, de când FERMA MEDIA GRUP a lansat campania "Celula de criză FERMA" pentru a face publice întrebările fermierilor şi problemele cu care vă confruntaţi în această perioadă, am primit zeci de mesaje şi puncte de vedere. O parte dintre ele sunt deja publice.

Cu toţii trecem printr-o perioadă dificilă, cauzată de propagarea pandemiei de Covid-19. Sunt vremuri grele, în care mulţi dintre noi nu ştiu cum să reacţioneze şi ce măsuri să ia cu prioritate. Ne-am fi dorit ca autorităţile să aibă deja un plan clar de recomandări pentru fermele din România pentru că, mai mult ca niciodată, producătorii români trebuie să facă parte din orice demers care vizează securitatea alimentară, adică asigurarea de alimente pentru populaţie. Dar, dacă mai surprinde pe cineva, nici măcar la ora asta nu există o astfel de strategie. Preocupările ministeriale par a fi cu totul altele în această perioadă, mai puţin orientate spre protejarea producătorilor agricoli.
Aşa că am selectat, dintre comentarile şi problemele pe care le-aţi ridicat, cele mai importante 10 întrebări pentru autorităţi, pe care le trimitem şi prin email către decidenţi, pentru a primi răspunsurile pe care le aşteptaţi.

1. Ce vă preocupă în mod stringent în această perioadă şi cum ţineţi legătura cu cei ale căror interese ar trebui să le reprezentaţi, mai ales în condiţiile actuale?

2. Cum veţi asigura la timp plata subvenţiilor pentru fermieri, astfel încât să-şi poată procura cele necesare în fermă?

3. Ce se întâmplă dacă această criză a importurilor va compromite campania de primăvară, extrem de importantă?

4. De ce se închid pieţele micilor producători, dar marile centre comerciale nu?

5. Ce facem dacă un fermier/angajat al fermei este infectat cu CoVid-19?

6. Cum asigurăm hrana şi îngrijirea animalelor dacă suntem în izolare la domiciliu sau chiar în carantină?

7. Cum valorificăm produsele din ferme, dacă nu mai avem acces la piaţă şi, implicit, la consumatori?

8. Ce se întâmplă cu preţurile cerealelor, avem o zonă de tampon, o asigurare?

9. Ce se întâmplă cu fermierii care au încheiat contracte pentru exporturi de animale şi nu le mai pot onora?

10. Cum ne putem asigura securitatea alimentară pe termen mediu şi lung?

10 intrebari Covid19_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 1690 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?