Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Zilele agriculturii în Ungaria

Publicat: 29 iunie 2009 - 18:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
În perioada 24-26 aprilie a.c. s-a desfăşurat în localitatea Hódmezövásárhely din Ungaria, la circa 70 de kilometri de Arad, expoziţia regională agricolă “ALFÖLDI NAPOK”, cea mai mare expoziţie şi târg de zootehnie şi utilaje agricole din Câmpia de Est a Ungariei, ajunsă la cea de-a XVI-a ediţie.

Click pe poza pentru galerie!

Expoziţia de la Hódmezövásárhely este reprezentativă pentru creşterea animalelor din Ungaria. An de an sunt expuse exemplare de top din rase de bovine, cabaline, porcine, ovine, caprine şi păsări. Zone speciale sunt rezervate utilajelor agricole şi zootehnice, precum şi demonstraţiilor practice. Standurile au fost ocupate în mare parte de unităţile de producere a furajelor, de genetică animală şi vegetală şi de asociaţiile profesionale din ţara vecină.

În centrul atenţiei au fost, ca de fiecare dată, prezentările de animale, demonstraţiile şi concursurile hipice, arena centrală fiind în permanenţă „asaltată” de vizitatori. Mii de agricultori, familiile acestora sau pur şi simplu pasionaţi sau amatori, veniţi din toate colţurile Ungariei, foarte mulţi fermieri români din zona de vest a ţării, toţi am notat în calendarul târgurilor agricole această expoziţie, organizată anual, în ultimul sfârşit de săptămână din aprilie.

Pentru a vă convinge să-i treceţi pragul în 2010, vă propun un circuit de expoziţie în imagini, care cu siguranţă ţin loc oricărui comentariu...
Vizualizat: 850 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?