Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Trei zile de excelenţă a vinului, la Timişoara

Publicat: 23 aprilie 2009 - 14:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Sute de vinuri din zeci de sortimente s-au întrecut în rafinament şi eleganţă pe parcursul a trei zile de sărbătoare a viei şi vinului în cadrul Salonului Internaţional de Vinuri Vinvest, Timişoara 2009, desfăşurat în perioada 10-12 aprilie 2009.

Click pe poza pentru galerie!

Cea de-a 6-a ediţie a reunit producători şi importatori de vin, producători şi distribuitori de accesorii, materii prime şi materiale specifice pentru vie şi pentru vin, precum şi de material săditor de viţă de vie, de maşini şi unelte agricole, de utilaje şi echipamente pentru industria de vinificaţie, aparate pentru aplicări fito-sanitare şi literatură de specialitate.

Partener media al evenimentului, revista Ferma a întâmpinat vizitatorii, dar şi expozanţii, cu volume de specialitate din domeniul vitivinicol, precum şi cu publicaţiile proprii - revista Ferma şi ziarul Anunţuri Agricole, ediţie dedicată viei şi vinului.

N-au lipsit nici reprezentanţii din domeniul HoReCa (hoteluri, restaurante, catering), care au putut cu această ocazie să-şi completeze şi să-şi diversifice oferta de băuturi pentru apropiata sărbătoare a Paştelui ortodox.


Premieră: expoziţie cu vânzare

„Felicit participanţii, care în ciuda fenomenului de criză au ţinut să fie prezenţi la acest eveniment. Aceasta înseamnă că doresc să fie văzuţi, şi nu doar atât. Dacă până acum acest salon îşi propunea doar promovarea imaginii, de anul acesta expozanţii vor putea vinde, Iată şi răspunsul nostru la criză.

Prin urmare, invităm publicul consumator şi reprezentanţii HoReCa să deguste şi să-şi achiziţioneze vinuri de calitate, la preţuri promoţionale” a declarat Lucia Pîrvu, expert degustător şi director Vinvest.

Deşi mai restrâns ca număr de participanţi, comparativ cu ediţiile anterioare, evenimentul s-a impus prin calitatea vinurilor expuse, multe dintre acestea fiind medaliate cu aur la prestigioase concursuri naţionale şi internaţionale. Astfel, timişorenii au putut degusta peste 270 de vinuri albe, în jur de 30 de vinuri rose şi aproape 200 de vinuri roşii, ale celor 22 de producători de băuturi autohtone şi ale celor şapte distribuitori de vinuri străine.

În premieră, Oficiul Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti a participat la Salonul de Vinuri cu produse tradiţionale, precum pâine de Pecica, pălincă de Bihor, brânzeturi şi produse din carne tradiţionale româneşti, expuse la standurile exterioare ale Salonului. “Am vrut să arătăm că gastronomia merge mână în mână cu vinul.

De aceea am îmbiat vizitatorii şi cu show-ul culinar susţinut de maestrul Antonio Passarelli, precum şi cu demonstraţia de degustare a vinurilor, susţinută de renumitul somelier Marian Timofti”, a precizat Lucia Pîrvu.


VINVEST - O ŞANSĂ PENTRU MICII PRODUCĂTORI

Chiar dacă s-a desfăşurat în Banat, reprezentantul vinurilor din această parte a ţării, clasat pe primele cinci locuri pe piaţa din România, a lipsit de la eveniment.

Ediţia din acest an a ţinut să-i aibă alături atât pe marii producători de vinuri, fideli acestui eveniment încă de la prima manifestare, dar mai ales pe cei mici. „«Vinvestul - o reuşită şi fără toţi cei cinci mari producători» imi convine. Pe aceştia îi cunoaştem, întrucât ei ştiu să-şi promoveze singuri imaginea.

De asemenea, ei ştiu de unde să-şi achiziţioneze materialul săditor, utilajele şi accesoriile pentru vie şi vin. Ei, ne-am gândit ca de această dată să cunoaştem producătorii mici, cei care sunt la prima recoltă de stuguri şi care au avut curajul să se alăture marilor producători cu primul lor vin. Aceştia au avut ocazia să întâlnească furnizorii de materii prime şi să stabilească legătura cu aceştia, pentru a-şi procura pe viitor utilajele, echipamentele şi acceoriile de care au nevoie”, a precizat Lucia Pîrvu.


Cornelia AnghelClick pe poza pentru galerie!

Cornelia Anghel, acţionar Domeniul Coroanei Segarcea

„Este foarte important ca în această perioadă să ne concentrăm pe marketing şi pe vânzări, să fim atenţi la investiţiile pe care le vom facem. De fapt, în evoluţia Domeniului Coroanei Segarcea, acesta este momentul potrivit pentru crearea imagini. Până acum am investit în plantaţii, în cramă şi în produse. De acum trebuie să ne concentrăm pe partea de promovare”.


Doru JidveianClick pe poza pentru galerie!

Doru Jidveian, reprezentant zonal - Transilvania, Jidvei România

„Participăm la acest eveniment încă de la prima ediţie şi cu atât mai mult în acest an dificil, aceasta fiind o oportunitate de promovare a imaginii firmei. Jidveiul îşi menţine campaniile de promovare, iar cota de piaţă pe care o deţinem este în creştere. }intim segmentele de consumatori ai vinurilor albe seci şi demiseci, care se pretează foarte bine caracteristicilor zonei de deal unde avem Podgoria Târnavelor”.


Ioan MateiClick pe poza pentru galerie!

Ioan Matei, Vicepreşedinte Directorat SC Cotnari SA

„De când se organizează Vinvest, suntem prezenţi ediţie de ediţie, deoarece Banatul este singura zonă din ţară în care podgoria noastră nu este prezentă cu vinuri. Participarea noastră aici are drept scop câştigarea pieţei din Banat. Cotnari investeşte anual aproximativ un milion de euro în promovare, iar participarea la acest târg face parte din programul de marketing.

Vânzările noastre au crescut an de an, ceea ce înseamnă că merită să fim aici”.


Alin Lazarescu - VinconClick pe poza pentru galerie!

Alin Lăzărescu, Trainer Vincon Vrancea România

„Vincon a participat în fiecare an la Vinvest şi cred că cel mai bun răspuns la criza economică este să investim în imaginea companiei pentru a atrage cât mai mult paleta de consumatori, fără de care nu putem exista. Concurenţa în domeniu este acerbă, iar în momentele de criză competiţia se dă la raft.

Prin urmare, cel care are o vizibilitate bună la raft şi cele mai bune promoţii câştigă fără doar şi poate. De aceea este bine să fim prezenţi la acest salon al vinurilor de calitate”.

Vizualizat: 1126 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?