Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Tabără trage un nou semnal de alarmă!

Publicat: 15 septembrie 2018 - 15:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

România este în continuare tributară importurilor, iar asta afectează profund balanţa comercială, a ţinut să evidenţieze Valeriu Tabără, în prima zi a expoziţiei Agromalim, cel mai important târg de agricultură din vestul ţării.

Valeriu_Tabara-Agromalim_2018_b"România importă aproape 70% din inputurile pentru agricultură. Dacă mâine politica Uniunii Europene s-ar schimba, ne-am confrunta cu mari probleme în ceea ce priveşte ciclul de producţie. Una dintre marile probleme ale acestei ţări este creşterea deficitului în balanţa comercială externă. Este inadmisibil ca o ţară cu potenţialul României să nu ajungă pe plus", a declarat fostul ministru al agriculturii.

În opinia sa, valoarea globală a producţiei noastre agricole este nejustificat de mică, undeva între 14 şi 16 miliarde de euro, în contextul în care Italia, care are 42% din potenţialul României, realizează 55 de miliarde de euro, potrivit datelor oficiale publicate cu referire la nivelul anului 2016.

"Noi nu reuşim să depăşim 20 de miliarde de euro. În 2011 am realizat 19,4 miliarde de euro, dar nici atunci nu am ajuns nici măcar la jumătate din cât am putea realiza. Pe de altă parte, Italia, pe o altă structură de agricultură, chiar cu exploataţii de mici dimensiuni, dar foarte bine organizate, şi mai ales cu o piaţă bine structurată, este a doua ţară din Uniunea Europeană ca valoare a producţiei, după Franţa", spunea Valeriu Tabără.

Tombola_Ferma-vitica_Dalma_bÎn calitate de preşedinte al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, acesta a promis că la ediţia viitoare a expoziţiei Agromalim A.S.A.S. va participa cu stand propriu în cadrul târgului organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad.

Surprize la standul FERMA

Dacă aţi ratat primele zile de expoziţie, mai aveţi timp până duminică, la ora 16, să vizitaţi cel mai important târg de profil din vestul ţării, ajuns la ediţia cu numărul 29. Şi dacă tot ajungeţi la Expo Arad, daţi o fugă şi la standul Ferma, pentru a intra în posesia celui mai recent număr al revistei Ferma şi a obţine gratuit ediţia de toamnă a publicaţiei Utilaje Agricole. În plus, participând la tombola noastră aveţi şansa să câştigaţi o frumoasă viţică, pe nume Dalma.

Vizualizat: 292 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat

Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat

Portofoliul de utilaje pentru prelucrarea solului şi semănat, prezentate de Amazone la Agriplanta 2018, a cuprins: plugul Hektor, discul Catros+ 5002-2TS; combinatorul Ceus 4002-2TX Super şi Cenius 4000, precum şi semănătoarea de prăşitoare ED 6000-2C Special şi semănătoarea pneumatică Cirrus 6003-2.

Interviu cu Liviu Zimcea - reprezentant Amazone în România

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?