Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tabără trage un nou semnal de alarmă!

Publicat: 15 septembrie 2018 - 15:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

România este în continuare tributară importurilor, iar asta afectează profund balanţa comercială, a ţinut să evidenţieze Valeriu Tabără, în prima zi a expoziţiei Agromalim, cel mai important târg de agricultură din vestul ţării.

Valeriu_Tabara-Agromalim_2018_b"România importă aproape 70% din inputurile pentru agricultură. Dacă mâine politica Uniunii Europene s-ar schimba, ne-am confrunta cu mari probleme în ceea ce priveşte ciclul de producţie. Una dintre marile probleme ale acestei ţări este creşterea deficitului în balanţa comercială externă. Este inadmisibil ca o ţară cu potenţialul României să nu ajungă pe plus", a declarat fostul ministru al agriculturii.

În opinia sa, valoarea globală a producţiei noastre agricole este nejustificat de mică, undeva între 14 şi 16 miliarde de euro, în contextul în care Italia, care are 42% din potenţialul României, realizează 55 de miliarde de euro, potrivit datelor oficiale publicate cu referire la nivelul anului 2016.

"Noi nu reuşim să depăşim 20 de miliarde de euro. În 2011 am realizat 19,4 miliarde de euro, dar nici atunci nu am ajuns nici măcar la jumătate din cât am putea realiza. Pe de altă parte, Italia, pe o altă structură de agricultură, chiar cu exploataţii de mici dimensiuni, dar foarte bine organizate, şi mai ales cu o piaţă bine structurată, este a doua ţară din Uniunea Europeană ca valoare a producţiei, după Franţa", spunea Valeriu Tabără.

Tombola_Ferma-vitica_Dalma_bÎn calitate de preşedinte al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, acesta a promis că la ediţia viitoare a expoziţiei Agromalim A.S.A.S. va participa cu stand propriu în cadrul târgului organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad.

Surprize la standul FERMA

Dacă aţi ratat primele zile de expoziţie, mai aveţi timp până duminică, la ora 16, să vizitaţi cel mai important târg de profil din vestul ţării, ajuns la ediţia cu numărul 29. Şi dacă tot ajungeţi la Expo Arad, daţi o fugă şi la standul Ferma, pentru a intra în posesia celui mai recent număr al revistei Ferma şi a obţine gratuit ediţia de toamnă a publicaţiei Utilaje Agricole. În plus, participând la tombola noastră aveţi şansa să câştigaţi o frumoasă viţică, pe nume Dalma.

Vizualizat: 747 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?