Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SOMMET D'ELEVAGE - o expoziție importantă în domeniul ZOOTEHNIEI

Publicat: 16 noiembrie 2017 - 00:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

De ani buni, Sommet de L'Elevage este sinonim cu zootehnia și în special cu vaca de carne. În același timp, Sommet a devenit un eveniment de afaceri incontestabil și un spectacol internațional pentru toți cei care vor să cunoască direcțiile importante din acest domeniu.

 Evident este și potențialul târgului de a-și continua dezvoltarea, mai ales datorită interesului internațional de care se bucură, dar și cointeresării de care dau dovadă asociațiile fermierilor și autoritățile din Franța.

Expoziția de anul acesta a cuprins o prezentare remarcabilă atât a efectivelor franceze de vaci de carne și de lapte, ovine și cabaline, cât și a celor mai cunoscute rase din Europa. De asemenea, o diversitate de mașini, utilaje și echipamente, adăposturi, soluții de nutriție, până la cele mai neașteptate inputuri pentru acest sector au fost prezente la Sommet. Tocmai de aceea am remarcat că evenimentul a devenit un punct de întâlnire pentru companiile internaționale și un loc ideal pentru a încheia noi afaceri.

sommet6_b

Vacile de carne au dat greutate expoziției

Rasele franțuzești de vaci de carne - Charolais, Limousin, Aubrac, Salers și Blonde d’Aquitaine - au fost cele care au dat „greutate” show-ului. De altfel, locul de desfășurare, Clermont-Ferrand, este aflat în centrul regiunii considerate a fi leagănul raselor de bovine de carne (Massif Central) din Franța.
Licitațiile de animale au dovedit interesul major de care se bucură genetica franceză. La rasa Limousin au fost înscrise pentru vânzare 24 de animale excepționale. Dintre acestea, numai trei tauri au rămas în Franța, restul au fost vânduți ofertanților din Elveția, Polonia, Marea Britanie, Portugalia și Spania.

sommet8_b

Montbeliard - atracție irezistibilă

Un spectacol excelent pentru cultura Montbeliard a fost organizarea campionatului interregional al rasei. Au fost reprezentate în concurs 88 de ferme din 17 departamente diferite și 132 de vaci, la cea de-a cincea ediție a Campionatului interregional al rasei, desfășurat în timpul Sommet de L'Elevage. Interesul manifestat pentru această rasă, atât din partea fermierilor locali, cât și din partea vizitatorilor și a presei străine, reflectă succesul bovinelor Montbeliard în rândul crescătorilor de vaci de lapte. De altfel, dintre rasele de lapte prezentate la Sommet, Montbeliard a avut cele mai multe exemplare și cei mai mulți „fani”. Cu efective importante au fost prezente și rasele Holstein, Abondance și Brown Swiss.

Ovinele Ile de France, Charollais, Lacaune și Rava, precum și rasele franceze de capre au avut pavilioane special destinate. Și chiar dacă nu s-au aflat în mijlocul centrului expozițional, aleile standurilor au fost mereu pline de vizitatori. Campionatele raselor Texel și Charollais au fost urmărite cu interes, la fel ca și demonstrațiile de lucru cu câinii de turmă sau cele de tuns. Nu au fost uitați caii. Prezentările de rase și demonstrațiile ecvestre au fost urmărite cu pasiune și admirație de un număr uriaș de vizitatori.

Pe larg despre acest subiect aflați din revista Ferma nr. 19/202 (editia 1-14 noiembrie)

Un articol semnat de GHEORGHE GHIŞE

Vizualizat: 423 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?