Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SIMA 2019 - un adevărat show pentru profesionişti

Publicat: 01 aprilie 2019 - 13:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Târgul internaţional SIMA 2019 a înregistrat şi la această ediţie un interes deosebit din partea furnizorilor de inputuri pentru agricultură şi a profesioniştilor din domeniu, prezenţi în număr record. Şi în acest an au participat peste 230.000 de vizitatori din Franţa şi din întreaga lume (prezenţă stabilă comparativ cu precedenta ediţie din 2017). 

Climatul dinamic al afacerilor şi creşterea numărului de vizitatori din străinătate demonstrează importanţa acordată acestui eveniment, interesul pentru a descoperi cele mai recente inovaţii, precum şi dorinţa de a discuta despre provocările cu care se confruntă lumea agricolă şi de a găsi soluţii specifice. De altfel, alături de numeroase alte delegaţii oficiale internaţionale, în ziua deschiderii SIMA a fost prezent şi Didier Guillaume, ministrul Agriculturii şi al alimentaţiei din Franţa, care şi-a reafirmat sprijinul faţă de acest sector şi a subliniat importanţa noilor soluţii pentru dezvoltarea agriculturii ecologice.
Desfăşurat în aceeaşi perioadă cu SIA (Salon International de l'Agriculture), SIMA se remarcă în special prin tehnica agricolă prezentată şi prin vizitatorii profesionişti (dealeri, fermieri şi contractori). Agitaţia din hale şi din standurile expozanţilor ne-au creat imaginea unui climat de afaceri dinamic şi a dat dovadă de interes şi profesionalism din partea tuturor celor implicaţi.

SIMA 2019 - un adevărat show pentru profesionişti_b

SIMA îşi reafirmă poziţia internaţională
Un spectacol cu adevărat internaţional! Aşa s-a dovedit a fi şi anul acesta târgul SIMA. Cu o creştere de 12,5% a numărului de expozanţi din străinătate (reprezentând 42 de ţări) şi a numărului de vizitatori străini (25% din totalul vizitatorilor fiind din afara Franţei, din 140 de ţări), precum şi prin cele peste 400 de delegaţii internaţionale, SIMA continuă să-şi reafirme poziţia internaţională.
O realitate împărtăşită de numeroşi expozanţi a fost aceea că nivelul ridicat de inovare a atras mulţi manageri de agribusiness din America şi din Europa de Est. Dinamismul pieţei franceze şi convivialitatea reţelelor de dealeri (de distribuţie) a făcut ca alături de foarte numeroşii fermieri şi contractori francezi, la show să fie prezenţi şi mulţi antreprenori din domeniul agricol din afara Franţei.
În conformitate cu preocupările sectorului, SIMA oferă o imagine de ansamblu asupra diversităţii producţiilor agricole şi soluţiilor moderne din acest domeniu. Conferinţele şi evenimentele organizate în cadrul SIMA 2019 au atras peste 2000 de persoane.

Premiile SIMA Innovation Awards
Fiecare premiu SIMA Innovation Awards recompensează cele mai inovatoare echipamente, produse, tehnici şi servicii prezentate de expozanţi. Inovaţiile premiate reflectă tendinţele care stau la baza schimbărilor şi evoluţiilor care au loc în domeniul echipamentelor agricole, precum şi nevoile utilizatorilor şi răspunsurile oferite de producătorii şi furnizorii de soluţii.
La această ediţie a SIMA au fost premiate cele trei tendinţe majore în domeniu:
• Tehnologiile digitale în agricultură - de la colectarea fiabilă a datelor, până la utilizarea acestora pentru luarea unor decizii din ce în ce mai avansate şi pentru dobândirea de noi cunoştinţe agronomice;
• Calitatea şi performanţa maşinilor agricole în realizarea celor mai complexe operaţiuni în culturile agricole;
• Siguranţa, condiţiile şi sănătatea la locul de muncă, cerinţe luate din ce în ce mai mult în considerare de către producători.
La SIMA 2019 au fost decernate două medalii de aur pentru: CLAAS - Jaguar 960 Terra Trac - Combina de recoltat furaje, cu şinele de cauciuc; şi LAFORGE: DynaTrac® - Implement interfaţă de ghidare.
De asemenea, au fost acordate cinci medalii de argint pentru:
- AIRBUS şi John Deere: Live NBalance - Sistem de monitorizare live a conţinutului de azot, pe baza imaginilor prin satelit şi a datelor colectate de maşini;
- BOSCH Franţa: Senzor de câmp (by Bosch) - Monitorizarea live a vegetaţiei cu ajutorul senzorilor conectaţi în câmp, pentru asistenţă în managementul culturilor;
- John Deere Support Connect - sistem proactiv şi colaborativ pentru maşinile agricole;
- KUHN: REDVISTA - asistent virtual pentru întreţinerea şi efectuarea reglajelor de rutină ale maşinii;
- SodiJantes Industrie: Rezervor de aer integrat în jantă.
Alte 20 de medalii de bronz au fost acordate companiilor: Amazone, ARBOS Franţa, Beiser, Berthoud, Case IH, Claas (două medalii), Climate FieldView, De Sangosse şi CAP 2020, HydroKit, Isagri, Jourdain SAS, Karnott, Kverneland, Manitou Group (două medalii), New Holland Agricultura şi Trimble (două medalii).

Maşina Anului 2019
Premiile "Maşina Anului 2019", la cele 16 categorii, au fost decernate în cea de-a doua seară a SIMA 2019. Evenimentul a reunit reprezentanţi ai celor mai importanţi producători mondiali din domeniu. Concursul a fost organizat de către Terre-net în partenariat cu DLV şi cu reprezentanţi ai 24 de reviste de specialitate din Europa.
Câştigătorii premiilor "Maşina Anului 2019":
1 - Tractor +XL: Case IH Quadtrac CVX;
2 - Tractor L: Massey Ferguson 7719 S;
3 - Tractor M: New Holland T5 AutoCommand / Case IH Versum;
4 - Tractor S: Valtra A;
5 - Tractor specializat: Same Frutteto ActiveSteer & Agrosky;
6 - Combină de cereale: New Holland CR Revelation IntelliSense;
7 - Combină pentru recoltat furaje: Krone Big X 1180;
8 - Maşină pentru recoltat cartofi/sfeclă: Ropa Keiler 2;
9 - Maşină pentru furaje: cositoarea Pöttinger Novacat A10 Cross Flow;
10 - Prelucrarea solului: disc Lemken Rubin 10;
11 - Semănat: Sulky Progress P50;
12 - Protecţia plantelor: Kuhn Metris 2;
13 - Manipulare: JCB Série III & CommandPlus;
14 - Vehicule utilitare (SSV - Side by Side Vehicle sau UTV - Utility Task Vehicle): John Deere Gator;
15 - Echipamente pentru zootehnie: Joskin Modulo Avantage;
16 - Premiul publicului - semănătoarea Maschio Gaspardo Chrono - a fost selectat prin vot on-line - de către cititorii Terre-net - din peste 60 de maşini şi utilaje propuse.

În standul României au fost prezente şase firme: MEFIN SA Sinaia, Agent Trade SRL, CBN IT Software Solutions, AATEQ, POP Industry şi IURIAGHI SRL. Am stat de vorbă cu câţiva dintre reprezentanţii acestor companii şi impresiile lor le vom prezenta în numărul viitor al revistei. Tot în ediţia viitoare, revenim cu detaliile tehnice ale maşinilor câştigătoare la secţiunea "Maşina Anului 2019".

SIMA 2019 - un adevărat show pentru profesionişti_b
PREŢ RECORD LA LICITAŢIA SIMAGENA!
De câteva ediţii, SIMAGENA - show-ul de genetică bovină - a devenit un eveniment nelipsit la SIMA. Anul acesta, la SIMAGENA au avut loc numeroase manifestări atractive: "Ziua animalelor/Livestock day", prezentări de rase şi concursuri, licitaţii internaţionale şi mese rotunde.
La licitaţia organizată de Gènes Diffusion s-a înregistrat un nou record european prin vânzarea viţelei Gah Olga des Grilles (FOTO), fiica lui Boldi V Gymnast, pentru 130.000 de euro. Cumpărătorii sunt două asociaţii din Germania (Nosbisch Holsteins şi Genesland) şi una din Canada (SunView). Viţica Gah Olga des Grilles, născută în iulie 2018, era coproprietatea a două GAEC-uri franceze (Auguste din Eure-et-Loir şi Grilles din Orne); a fost descrisă ca fiind una dintre cele mai bune din lume şi a obţinut 235 puncte Isu. Preţul mare obţinut se justifică (probabil) şi prin aceea că viţeaua are deja o promisiune de cumpărare (trei contracte) pentru viitorii embrioni de sex masculin în valoare de peste 90.000 de euro, doi la Genes Diffusion şi unul la Evolution.
Reamintim că recordul anterior (120.000 euro) a fost înregistrat în 2018 de către o semisoră a Gah Olga des Grilles, la licitaţia Verden Masterrind (Germania).


Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/232 (ediţia 15-31 martie 2019)

Vizualizat: 424 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?