Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SIA Paris, ediţia 2018

Publicat: 13 mai 2018 - 02:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Timp de nouă zile (24 februarie - 4 martie), Centrul de Expoziţii Porte de Versailles din Paris va fi capitala mondială a agriculturii. Tema expoziţiei agricole internaţionale din 2018 este: "Agricultura, ca o aventură colectivă". 

În centrul expoziţiei, noile obiceiuri comportamentale contributive sau colaborative şi, în general, orice lucru care creează legături sociale pot fi aplicate în agricultură: rolul jucat de consumatori drept contributori la dezvoltarea fermierilor sau a producătorilor, rolul jucat de crescătorii de animale, poziţia agricultorilor, cursurile de pregătire pentru tineri... toate acestea oferă o imagine de ansamblu a unui tip de agricultură care este rodul a mai mult de o persoană, este un efort colectiv şi care se schimbă în mod constant. Această temă va fi în centrul acestei adevărate sărbători a sectorului agricol francez.

SIA Paris, ediţia 2018_b

Patru sectoare cheie
În cadrul SIA de la Paris vor fi prezentate în detaliu patru sectoare cheie ale agriculturii: creşterea animalelor; vegetal (cultura mare şi horticultură); produse alimentare (din Franţa şi din teritoriile sale de peste mări, dar şi din restul lumii); servicii şi profesii agricole.
Plantele sunt vitale! Plantele sunt omniprezente în vieţile noastre. O atmosferă... proaspătă veţi găsi în secţiunea dedicată sectorului vegetal. De la marile culturi cerealiere, plantele de grădină, viţă de vie şi pomi fructiferi şi fără a neglija sectorul forestier, la Expoziţia Internaţională Agricolă vor fi prezentate diverse culturi agricole şi sisteme de producţie vegetală. Secţiunea este structurată în jurul „Odyssey Plant”, care va avea o latură distractivă şi educativă deplină şi care reuneşte toţi actorii principali din sectorul plantelor din Franţa, prezentând o gamă largă de produse: fructe şi legume, seminţe pentru grădinărit, cultura viţei de vie şi oenologie etc.
Creşterea animalelor - inima agriculturii franceze! SIA este expoziţia care reuneşte animale cu valoare genetică ridicată din Franţa. Secţiunea emblematică a expoziţiei - producţia animală şi sectoarele sale reprezentative - reuneşte multe dintre exemplarele care concurează în prestigioase competiţii de profil.
Arătând excelenţa franceză! De la creşterea animalelor până la silvicultură, problemele cu care se confruntă agricultura, aşteptările şi priorităţile din jurul acestora se schimbă în mod constant. Ce planuri îşi fac fermierii în 2018?
Importanţa expoziţiei de la Paris este dovedită, dacă mai era nevoie, şi de numărul uriaş de vizitatori, care în ultimii ani a trecut cu mult peste o jumătate de milion de persoane (618.958 vizitatori în 2017, a 54-a ediţie). Expoziţia a servit şi ca o oportunitate pentru părţile interesate şi implicate în diferite sectoare de a se întâlni cu oamenii de ştiinţă şi politicienii care au participat la conferinţele şi manifestările oficiale desfăşurate în timpul SIA.
Expoziţia Internaţională Agricolă este ocazia ideală pentru vizitatori de a descoperi atât specificul agricol al regiunilor Franţei, dar şi posibilitatea de se întâlni cu delegaţii străine, oameni de afaceri şi profesionişti din sectorul agricol.
Expoziţia are o componentă educaţională foarte bine dezvoltată, astfel încât publicul larg să fie informat şi oamenii să înţeleagă mai bine fermierii şi problemele din acest sector.
La fel ca şi anul trecut, interesul fermierior şi a publicului larg pentru acest eveniment major suntem siguri că va depăşi graniţele Centrului Expoziţional.
Vizitaţi Expoziţia Internaţională Agricolă de la Paris!
Informaţii suplimentare: https://en.salon-agriculture.com/

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 2/207 (ediţia 1-14 februarie 2018)

Vizualizat: 458 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?