Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Premieră la Agraria 2017

Publicat: 16 martie 2017 - 19:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• prima licitaţie de bovine Angus din România

În premieră pentru zootehnia din România, la târgul Agraria din acest an, care se va desfăşura la Jucu - Cluj, în perioada 6-9 aprilie, va avea loc prima licitaţie de bovine de carne Angus.

IMG_7944m2Click pe poza pentru galerie!

Faţă de ediţiile precedente, la Agraria 2017 va avea loc o serie de evenimente ce vor surprinde atât prin prezentări de specialitate pentru carnea de vită premium, cât şi prin prezentări privind profitabilitatea unei afaceri integrate, axată pe creşterea rasei Angus în România.

Afacerea cu bovine Angus: de la fermă la farfurie!
• În prima zi, vineri, 7 aprilie, parada în ring a bovinelor din rasa Angus se va desfăşura sub deviza „Angus, secretul unei afaceri de succes”. O comisie formată din experţi naţionali şi internaţionali va evalua calităţile genetice ale fiecărui animal, pentru a desemna cea mai frumoasă viţea şi cel mai frumos taur din punct de vedere al potenţialului genetic. Competiţia se anunţă a fi strânsă. Vor fi expuse cele mai frumoase exemplare de bovine din cele mai performante ferme de Angus din România.
Ziua va continua cu demonstraţii de bune practici în fermă, utile pentru toţi crescătorii de bovine de carne care îşi doresc o fermă performantă şi profitabilă. Se vor exemplifica în ring activităţi necesare într-o fermă Angus, oferindu-se explicaţii suplimentare.
• Ziua de sâmbătă, 8 aprilie, va începe cu prezentarea celor mai importante informaţii despre dezvoltarea zootehniei în România. Ulterior, doi invitaţi speciali ne vor vorbi, pe de o parte despre dezvoltarea rasei Angus în România, trecut, prezent şi viitor, cu accent pe importanţa unei genetici corecte într-un business cu Angus, iar pe de altă parte un specialist internaţional ne va prezenta situaţia actuală a bovinelor Angus în Europa, trendul de dezvoltare al acestei rase şi, nu în ultimul rând, despre nevoile clienţilor de carne de vită premium Angus.

Momentul cheie al evenimentului - licitaţia
Tot sâmbătă, de la ora 11:30, va avea loc şi momentul cheie al întregului concept, şi anume prima şi mult aşteptata licitaţie de bovine Angus, cu prezentarea succesivă a animalelor în ring. “Având siguranţa că vor fi prezentate animale cu calităţi genetice de excepţie, apreciem că va fi o adevarată luptă pentru fiecare exemplar licitat”, a declarat Marcel Olteanu, preşedintele Asociaţiei Aberdeen Angus România, organizatorul licitaţiei.
Tot în această zi, începând cu ora 13:30 va fi prezentat un show măcelăresc şi un show culinar cu preparate Angus, oferit de un bucătar renumit.
“Am început să organizăm această licitaţie încă din toamna anului trecut. Am încercat să legăm fir cu fir toată povestea într-un eveniment spectaculos din toate punctele de vedere. Este prima manifestaţie de acest gen în cadrul târgului Agraria, deci ne aşteptăm ca toate momentele, dar în special licitaţia, să aibă un impact pozitiv asupra tuturor specialiştilor în domeniu”, declară organizatorii evenimentului.

 

ANGUS - O RASĂ DE CARNE DE VITĂ PREMIUM
Asociaţia Aberdeen Angus România, acreditată pentru Controlul Oficial al Producţiei la bovinele de carne şi pentru conducerea Registrului Genealogic la rasa Aberdeen Angus, are peste 420 de membri din toate regiunile ţării, care deţin peste 17.000 de bovine Angus, respectiv peste 85% din totalul de capete existent la momentul acesta în ţară.
Bovinele Aberdeen Angus sunt crescute în sistem extensiv, sunt robuste, longevive, prezintă precocitate reproductivă, greutatea viţeilor este mică, ceea ce asigură fătări uşoare. În acelaşi timp, asigură un spor mediu zilnic foarte bun, sunt rezistente la temperaturi extreme şi, nu în ultimul rând, prezintă caracterele necesare obţinerii unei cărni de vită premium.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 5 (188) din 15-31 martie 2017

Vizualizat: 174 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?