Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

„Orticoltura in campo 2018” - nu rataţi cel mai mare eveniment horticol!

Publicat: 24 februarie 2018 - 03:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

„Orticoltura in campo” este un eveniment specializat pentru segmentul horticol din întreaga lume, care se adresează atât operatorilor, cât şi companiilor de top din domeniu. În 2018 se va desfăşura în perioada 24-26 ianuarie, ca de obicei, la Guidizzolo (Mantova) - Italia, în apropierea sediilor Ferrari Costruzioni Meccaniche şi Idromeccanica Lucchini.

Evenimentul, ce are loc o dată la doi ani, a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie şi se doreşte a fi un punct de referinţă şi un moment de întâlnire de neratat pentru operatorii din sectorul horticol -care pun în lucru tehnică şi tehnologii inovatoare - şi companiile de top.

Orticoltura in campo 2018
Ediţia 2018 aduce noutăţi şi se anunţă a fi completă, deoarece întregul proces horticol va fi pus în centrul atenţiei. Astfel, alături de maşinile ce se adresează tuturor tipurilor de lucrări, va fi consolidată prezenţa companiilor de seminţe şi, de asemenea, ca o noutate absolută, sectorul post-recoltare: ambalarea şi depozitarea produselor.

40 de expozanţi înscrişi la ediţia 2018
„Orticoltura in campo” a devenit un eveniment major, ediţia 2016 bucurându-se de un mare succes datorită produselor prezentate de cei 34 de expozanţi, nu mai puţin de 2.000 de vizitatori fiind prezenţi, din care 20% au venit din 27 de ţări, inclusiv din China şi Mexic.
Pentru ediţia 2018, mai mult de 40 de expozanţi şi-au confirmat prezenţa, iar programul seminariilor va include prezentări ale ultimelor noutăţi din domeniu şi teme majore ale sectorului horticol: de la îmbunătăţirea genetică, până la protecţie.
Vor fi prezenţi, de asemenea, importanţi actori ai filierei horticole care au ca obiectiv realizarea parteneriatelor, crearea de cunoştinţe pentru a participa la dezvoltarea concretă a tendinţelor mondiale capabile să susţină activitatea oricărui horticultor, satisfacerea nevoilor, dar şi provocările pe care piaţa horticolă globală le oferă tuturor operatorilor din acest segment.

Orticoltura in campo 2018_b

Soluţii inovative
În premieră, a fost pusă la dispoziţie o seră, unde companiile de seminţe vor aduce produse de top în domeniul inovaţiei în horticultură, cu demonstraţii de cultivare a unor soiuri noi. Sera va avea 1200 mp, cu încălzire bazală, cu scopul de a arăta cum se pot cultiva cel mai bine noile soiuri, pentru a dezvolta în întregime potenţialul oferit de cercetarea genetică.
Vor fi prezentate şi toate avantajele oferite de inovaţiile tehnologice: de la cultivarea verticală, la hidroponie şi până la tehnici inovatoare de încălzire a serelor, cum este cea bazală. Toate tehnicile de simplificare a mecanizării vor fi puse în practică şi prezentate producătorilor, care vor putea astfel să ducă acasă inovaţia adecvată propriilor condiţii de cultivare.
Vizitatorii vor parcurge un traseu tematic pentru a înţelege şi interacţiona cu întregul lanţ de producţie a legumelor şi fructelor mici.

 

DEMONSTRAŢII TEHNICE ÎN CÂMP
Scopul organizatorilor este să aducă în faţa fermierilor tehnici agricole inovative pentru implementarea cu succes a ciclului de producţie a culturilor horticole. Pentru aceasta, suprafaţa dedicată demonstraţiile cu maşini a fost dublată de la 3400 mp, ediţia trecută, la 7.200 mp pentru cea din 2018.
Mecanizarea, punctul central şi de tradiţie al evenimentului, va fi în atenţie la demonstraţiile în câmp şi va acoperi toate operaţiunile: de la însămânţare/transplantare, până la recoltare. Demonstraţiile în câmp vor avea loc dimineaţa, în toate cele trei zile, aproape de sediul Ferrari Costruzioni Meccaniche, în timp ce pentru pauza de prânz vizitatorii vor fi transferaţi la clădirea Idromeccanica Lucchini. După-amiezele vor fi consacrate aprofundării cunoştinţelor tehnice, în sala de conferinţe.
Programul va fi încărcat şi va include teme de la genetică, la cele mai moderne soluţii mecanice, de la structuri de sere, la protecţia integrată şi biologică.
Horticultorii români sunt invitaţi să participe la acest eveniment înscriindu-se pe site-ul: http://www.orticolturaincampo.com/register.php. Tot pe acest site vor găsi informaţii actualizate permanent.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 22/205 (editia 15-30 decembrie)

Vizualizat: 234 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?