Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ministrul AGRICULTURII şi ministrul CERCETĂRII vin la Timişoara, la EXPO BANAT AGRALIM 2018!

Publicat: 31 mai 2018 - 19:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NU RATAŢI! A XVI-a ediţie a Expo Banat Agralim se desfăşoară în perioada 8-10 iunie 2018, în campusul USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timişoara.

Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc vineri, 8 iunie, la ora 10.30. Sunt aşteptaţi la eveniment atât ministrul Agriculturii, Petre Daea, cât şi ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete, ne-a spus Stelian Acatincăi, profesor în cadrul Universităţii de Știinţe Agricole şi Medicină Veterinară A Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara (USAMVBT) şi director EXPO BANAT AGRALIM.

Ce puteţi vedea la EXPO BANAT AGRALIM 2018

Domeniile reprezentate în cadrul expoziţiei sunt agricultură, maşini agricole, horticultură, creşterea animalelor, industrie alimentară şi ambalaje, produse ecologice, produse tradiţionale, cercetare, extensie universitară, finanţare, silvicultură şi exploatări forestiere, biotehnologii, resurse energetice neconvenţionale şi cinegetică.

"De la pavilionul de creştere a animalelor, la procesare de produse lactate şi de produse din carne, comecializare, ambalaje, maşini agricole, maşini şi instalaţii pentru prelucrarea solului, maşini şi instalaţii pentru procesarea produselor agricole. Vor fi prezente şi companii care realizează cadastru, bănci, firme de consultanţă şi de asigurări. De asemenea, două mari lanţuri comerciale vor avea standuri proprii în cadrul expoziţiei. Ştim sigur că vor fi mai mulţi expozanţi decât anul trecut, peste o sută, probabil în jur de 120 de expozanţi direcţi", a detaliat Stelian Acatincăi.

SALON DE INVENTICĂ

Noutatea ediţiei din 2018 a EXPO BANAT AGRALIM este SALONUL DE INVENTICĂ, în cadrul căruia cele şase facultăţi din cadrul USAMVB Timişoara îşi vor prezenta produsele inventate omologate şi ale căror brevete de invenţii sunt contractate. Vor fi, de asemenea, prezentate invenţii şi din domenii conexe agriculturii şi zootehniei.

EXPO BANAT AGRALIM 2018 este organizată de USAMVB „Regele Mihai I al României”din Timişoara împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricutură Timiş, în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş, precum și cu unele asociații profesionale și entități publice de profil (Direcția pentru Agricultură a Județului Timiș; Camera Agricolă a Jud. Timiș; ANZ - Oficiul Județean de Zootehnie Timiș; Asociația Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş A.P.C.P.T. - Timiş; Asociația Crescătorilor de Vaci cu Lapte Judeţul Timiş; Asociația Crescătorilor de Bovine „Narcisa” – Timiş; A.J.O.C. Ovis Banatim; Asociaţia Crescătorilor de Ovine Ovitim Mioriţa Coştei Timiş).

Vizualizat: 961 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Semănătorile Monosem şi combina Bonino pentru recoltat lavandă au fost principalele noutăţi prezentate de Cons DDA la Agriplanta 2018. Alături de acestea, în standul Cons DDA au mai fost expuse discuri Gregoire Besson şi utilaje agricole Galucho.

Semănătorile Monosem cu secţie MonoShox, datorită formei paralelogramul şi a noilor modalităţi de control al presiunii pe punctul de semănat permit menţinerea unei adâncimi constante de semănare.

 

Interviu cu Dan Goldiş, administrator Cons DDA SRL

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?