Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Maşini agricole performante pentru vremuri grele

Publicat: 25 mai 2009 - 19:00
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
În ciuda „vremurilor grele” şi bucurându-se de o vreme frumoasă şi caldă pentru un sfârşit de martie, ediţia de anul acesta a târgului RomAgroTec s-a bucurat de un număr mult mai mare de vizitatori decât ediţiile precedente.

Click pe poza pentru galerie!

Anul acesta târgul s-a desfăşurat într-o nouă locaţie, pe DN2 Bucureşti Urziceni, la km 25, în apropierea localităţii Lilieci, judeţul Ilfov. Locaţia aleasă, mult mai accesibilă pentru vizitatorii interesaţi, a oferit spaţiu suficient pentru expunerea concentrată a unui număr destul de mare de maşini, utilaje şi echipamente agricole.

Au fost prezenţi 50 de expozanţi, marea majoritate importatori şi producători de utilaje agricole. Pe lângă spaţiul expoziţional, întins pe aproximativ 4 hectare, alte 2 hectare au fost alocate de către organizatori demonstraţiilor în câmp cu o parte dintre utilajele expuse.

De la deschiderea târgului au absentat reprezentanţii Ministerului Agriculturii (probabil că nu aveau pregătite încă discursurile electorale), singurul reprezentant din partea oficialităţilor fiind deputatul Victor Surdu.


Bani... de unde?

După cum a reieşit din discursurile rostite la deschiderea târgului, dar şi din discuţiile pe care le-am purtat cu unii dintre membrii APIMAR, principala problemă cu care se confruntă acum sectorul maşinilor şi al utilajelor agricole (şi nu numai) este lipsa surselor de creditare pentru achiziţii şi proiecte în agricultură.

Dacă în anii trecuţi s-au derulat sume importante prin proiectele finanţate cu bani europeni, anul acesta încă se aşteaptă lansarea primei tranşe pentru depunerea de proiecte. În acest moment este foarte greu de accesat un credit bancar, chiar dacă se depun garanţii de către cei interesaţi.

Vizitatorii RomAgroTec au beneficiat pe parcursul târgului, de promoţii speciale pentru achiziţia de utilaje, dar cei mai mulţi s-au mulţumit doar să privească maşinile agricole expuse. Şi au avut destule de admirat. De la uriaşele combine de recoltat, adevărate uzine pe roţi, la tractoarele cu sute de cai putere, pe roţi sau şenile şi până la motocultivatoare pentru grădină.

Mulţi vizitatori, fermieri sau nu, şi-au dorit să urce în cabinele tractoarelor şi combinelor, unii doar pentru a face fotografii, alţii pentru a le testa manevrabilitatea şi comenzile. Cei mai mulţi întrebau şi se întrebau: „oare cât costă...?”, întrebare urmată apoi de constatarea tristă: „... de unde atâţia bani?!”

Aceasta vor fi probabil întrebarea cel mai des rostită la târgurile agricole din acest an şi probabil încă vreo doi de-acum încolo: „De unde bani?”

NHR la RomAgroTecClick pe poza pentru galerie!

OFERTA NHR AGROPARTNERS

Firma NHR Agropartners SRL, membră a grupului VA Intertrading AG Austria, importator şi distribuitor autorizat pentru România al maşinilor şi utilajelor agricole New Holland, Steyr, JCB, Pottinger, Hydrac, Brantner, Hardi şi Bogballe, a prezentat la expoziţia RomAgroTec o diversitate mare de produse.

Tractoare mărcile: New Holland, Steyr şi JCB, cu puteri nominale între 40 şi 300 CP, pentru toate tipurile de ferme vegetale, viticole, pomicole, zootehnice şi pentru activităţi speciale forestiere şi municipale.

Modele de tractoare:

Tractor T8040 - tractor de putere mare, dotat cu motor de 8,3 litri, turbo cu intercooler, prevăzut cu sistem de injecţie Common Rail şi cu management avansat al puterii motorului. Pentru a asigura fiabilitate crescută acestui tractor, New Holland a efectuat teste de anduranţă în diferite condiţii, echivalente cu peste 10 ani de utilizare a tractorului.

Tractor T7060 - New Holland a lansat la începutul anului 2007 noua serie de tractoare T7000, disponibilă şi pe piaţa din România. Sunt tractoare cu aspect modern, comenzi ergonomice şi uşor accesibile, uşurinţă în conducere şi efectuarea reglajelor, vizibilitate şi confort, precum şi un motor care „toarce” cu zgomot extrem de redus (69dBA). T7000 a fost declarat tractorul anului 2008 la expoziţia Agritehnica din Germania.

Tractor T6070 - cu o putere cuprinsă de 141 CP, compact, uşor manevrabil, asigurând o vizibilitate circulară, tractorul din seria T6000 poate îndeplini o gamă foarte largă de cerinţe. atât într-o fermă zootehnică cât şi într-o fermă vegetală.

Tractor TD5050 şi T5060 - sunt tractoare uşoare dar puternice, care combină dimensiunile compacte cu o mare manevrabilitate. Cu o excelentă vizibilitate şi cu o putere de 100 de cai, sunt prima opţiune pentru lucrul în fermă, având viabilitate suficientă pentru o gamă largă de aplicaţii, de la cele zootehnice, la tractarea remorcilor şi la aratul în sol greu.

Combinele de recoltat New Holland CSX7060 şi CR9060 sunt echipate cu hedere pentru cereale păioase şi pentru porumb şi cu adaptoare pentru rapiţă şi floarea-soarelui. Componentele funcţionale ale combinelor New Holland CSX sunt dimensionate pentru o productivitate mare, în timp ce configurarea lor şi posibilităţile de reglare asigură un tratament fin boabelor şi paielor, iar roţile cu lăţime mare asigură o minimă compactare a solului.

Noile semănători directe Terrasem de la Pöttinger cu şasiu unic cu roţi de tasare, sunt compacte şi manevrabile. Pot fi utilizate atât pentru semănare în mulci cât şi convenţional, cu lăţimi de lucru de la 6 la 8 m. Terrasem C6 şi C8 asigură, dintr-o singură trecere, pregătirea patului germinativ, compactarea, semănarea şi tasarea seminţelor.

Pe lângă plasarea precisă a seminţelor - datorită brăzdarelor disc montate pe paralelogram şi roţilor de tasare şi reglare a adâncimii pe fiecare rând - aceste maşini asigură copierea terenului, reglarea centralizată a forţei de apăsare între 50 şi 130 kg pe brăzdar şi au un buncăr de seminţe cu capacitate mare. În plus, maşina este dotată cu un sistem de operare inteligent.

Au mai fost de asemenea prezentate o gamă largă de pluguri reversibile, grape cu discuri, combinatoare, grape rotative, cultivatoare, cositori, greble, remorci autoîncărcatoare pentru furaje, prese pentru baloţi cilindrici cu legare cu sfoară sau plasă, cu şi fără înfoliere în plastic - marca Pöttinger (Austria), remorci Brantner (Austria), încărcătoare frontale Hydrac (Austria), maşini de erbicidat marca Hardi (Danemarca), maşini de fertilizat Bogballe (Danemarca) şi încărcătoare frontale cu braţ telescopic JCB, prevăzute cu cleşte pentru baloţi, cupe, furci pentru paleţi, cu o capacitate de ridicare până la 4 tone, la o înălţime de maxim 9 m.

NHR Agropartners oferă: opţiuni de finanţare, specialişti de service şi piese de schimb originale, în valoare de cca un milion euro, se află în permanenţă în ţară, pentru a răspunde prompt la solicitările clienţilor, atât în perioada de garanţie, cât şi postgaranţie. Reţeaua de distribuţie acoperă întreaga ţară, prin punctele de lucru din: Arad, Cluj-Napoca, Strunga-Iaşi, Constanţa, Craiova, Brăila şi prin distribuitorii din Timişoara şi Călăraşi.


Vizualizat: 1037 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Pacat
|
08. 13, 2010. Friday 21:05
Pacat ca avem importatori si nu firme mama. Calitatea targurilor de la noi nu se compara cu cele de afara! Daca mergi la Sima sau Agritehnica ai vazut tot ce misca...la noi... no comment
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?