Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Marile expoziţii ne dau întâlnire în online

Publicat: 13 decembrie 2020 - 16:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Având în vedere situaţia internaţională incertă provocată de criza Covid-19, EuroTier - evenimentul lider mondial în zootehnie - nu va mai avea loc fizic, ci doar în format digital.

un articol de
LIVIU GORDEA

Expoziţia de la Hanovra, care ar fi trebuit să se desfăşoare în luna noiembrie, fusese deja amânată pentru februarie 2021. Dar pentru că e puţin probabil ca lucrurile să revină la normal prea curând, DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft / Societatea Germană pentru Agricultură), în calitate de organizator, a luat decizia de a digitaliza complet această ediţie EuroTier. La fel procedează şi cu EnergyDecentral - târgul internaţional pentru energii inovatoare, care sunt programate în acelaşi timp.

 

EuroTier, doar în varianta online

 

EuroTier-1 online_b

Astfel, cele două importante evenimente vor putea fi urmărite, în premieră, doar pe internet, în perioada 9-12 februarie 2021. „Numărul în creştere de cazuri de infectare cu coronavirus la nivel mondial şi restricţiile de călătorie aferente, atât pentru expozanţi, cât şi pentru vizitatori, necesită soluţii flexibile de business şi schimb de informaţii, precum cele oferite de evenimentele EuroTier / EnergyDecentral digital”, a declarat Reinhard Grandke, director executiv al DLG.

 

Când începe Agritechnica?

 

În ceea ce priveşte Agritechnica, expoziţia numărul unu la nivel mondial, care este organizată tot de către DLG, aceasta ar urma să se desfăşoare în toamna anului viitor, atât în varianta tradiţională, adică la centrul expoziţional Hanovra, cât şi în format digital. Platforma online va fi accesibilă încă din luna mai, aşadar cu şase luni înainte de eveniment. Expozanţilor li se oferă astfel posibilitatea de a-şi găzdui propriile evenimente pe platforma digitală Agritechnica, de a-şi prezenta inovaţiile sau pur şi simplu de a folosi instrumente inteligente pentru a planifica şi programa vizitele clienţilor la târg.

 EuroTier-2 online_b

 

Testează eficienţa ecologică

 

„Eficienţa verde - inspirată de soluţii” este tema principală a ediţiei din 2021. Prin această nouă abordare, organizatorii nemţi şi-au propus să afle răspunsuri la întrebarea centrală - Cum poate agricultura să producă alimente, furaje, materii prime şi energie în modul cel mai eficient din punct de vedere ecologic?
În general, Agritechnica oferă cel mai cuprinzător şi diversificat program de târguri comerciale şi este locul în care sunt validate marile inovaţii tehnice din domeniul echipamentelor agricole. La ultima ediţie, din 2019, au participat un total de 2.803 expozanţi (62% din afara Germaniei) şi peste 446.000 de vizitatori din 127 de ţări.

 

Eveniment dedicat fermelor de lapte

 

Pentru cei cu activitate în zootehnie, şi mai cu seamă în domeniul creşterii vacilor de lapte, participarea online la expoziţia 'Fiere Zootecniche Internazionali di Cremona' poate fi o opţiune interesantă. Programată în perioada 3-5 decembrie, aceasta propune o întâlnire virtuală cu cele mai reprezentative companii din sector, putând urmări totodată rezultatul selecţiei genetice moderne apartinând raselor Frisona (Holstein italian), Brună, Jersey, etc. Expoziţia se va constitui ca o vitrină unică a modelului productiv italian, vizitatorilor fiindu-le de asemenea propus un amplu program de conferinţe.

Grune_Woche online_b 

 

Săptămâna Verde, în format digital

 

Pe lângă asta, la începutul anului 2021 aveţi posibilitatea de a urmări, tot prin intermediul calculatorului sau al telefonului mobil, 'Săptămâna Verde' de la Berlin, una dintre cele mai importante expoziţii internaţionale pentru industria alimentară, agricultură şi horticultură, programată în zilele de 20 şi 21 ianuarie.
Printre altele, ediţia cu numărul 86 a 'Grüne Woche' se va concentra pe teme precum securitatea aprovizionării, regionalitate şi provocările nutriţiei globale.
Click AICI şi vezi ce se întâmplă cu evenimentele de profil agricol din întreaga lume, pe www.agroinfo.ro!

REINHARD GRANDKE Sursa foto - DLG.org_b

foto: DLG.org

Aceste expoziţii în format digital reprezintă platforme internaţionale de business, dar şi oportunitatea de conectare cu reţele de experţi pentru dezbaterea unor subiecte de actualitate pentru producţia animală şi sectorul energiei - REINHARD GRANDKE, Director executiv al DLG


FIRA, ÎNTÂLNIREA CU ROBOŢII
Între timp, agenda internaţională a expoziţiilor agricole a suferit noi ajustări. EIMA şi-a consumat deja prima ediţie online şi deocamdată italienii par să meargă pe ideea organizării şi a unui eveniment fizic, în luna februarie. Dar până atunci situaţia se mai poate schimba. Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Agromek, una dintre cele mai importante expoziţii de agricultură din spaţiul scandinav, care a fost complet anulată, după ce iniţial fusese amânată pentru a doua jumătate a lunii ianuarie 2021. În schimb, Forumul Internaţional de Robotică Agricolă (FIRA) va avea loc exclusiv în format digital, în perioada 8-10 decembrie.

Vizualizat: 941 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?