Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Licitaţie ANGUS la AGRARIA 2018!

Publicat: 14 martie 2018 - 08:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În 21 aprilie, pentru al doilea an la rând, Asociaţia Aberdeen Angus România organizează, la AGRARIA, Licitaţia de Bovine Angus.

angus-agraria-2018_b

Cum s-a adaptat rasa Aberdeen Angus în România, cum arată la momentul actual piaţa, ce oportunităţi pot fi accesate și care sunt principalii pioni ai acestui domeniu? Află la licitaţie!

Numărul celor interesaţi de vânzarea animalelor în cadrul evenimentului a crescut considerabil faţă de ediţia precedentă. Participanţii vor avea oportunitatea de a întâlni crescători de bovine Angus din toate mediile și zonele ţării. Atât fermele cele mai cunoscute din domeniu, cât și cele cu efective restrânse vor fi prezente la eveniment, singurul de acest gen din ţară. Astfel, fermierii de bovine Angus au acces direct la informaţii, într-un spaţiu deschis întâlnirii, unde vor putea vedea unele din cele mai bune exemplare de pe teritoriul României.

Rasa Aberdeen Angus este una dintre cele mai profitabile din lume, spun specialiştii. Viţeii cresc rapid, iar carnea e foarte apreciată de gurmanzi, dominând 70% din piaţa mondială de carne.

Oricine poate participa la licitaţie. Fie că deja deţin o fermă pe care doresc să o extindă sau că abia acum iniţiază un proiect de acest gen, toate persoanele interesate sunt așteptate la licitaţie. Fermierii crescători de bovine Aberdeen Angus se pot înscrie prin completarea unei fișe de înscriere (pe site-ul www.aberdeenangus.ro). Animalele selectate pe baza certificatelor de origine și a performanţelor vor fi aduse în ring pe categorii – viţele, juninci gestante și tauri. Cu o zi înainte de licitaţie, în ring va fi organizată o prezentare a bovinelor Angus.

angus3-la-agraria_b

Prima ediţie a Licitaţiei Angus, o premieră pentru zootehnia românească, a avut un real succes. 24 de animale cu genetică de top au fost licitate în trei categorii, preţul cel mai mare atingând la categoria tauri 5.650 de euro. Preţurile mari pentru animalele care au fost licitate descriu cât de valoroase sunt din punct de vedere genetic. Iniţiativa a fost foarte apreciată nu doar de către fermierii crescători de bovine Aberdeen Angus, dar şi de publicul larg interesat de tematică, prezenţa la licitaţie depăşind 1.000 de persoane.

Vezi detalii AICI: Cel mai scump taur la licitaţia Angus: 5.650 euro!

Asociaţia Aberdeen Angus România este prima asociaţie din ţară acreditată pentru Controlul Oficial al Producţiei la bovinele de carne și în același timp singura asociaţie din ţară acreditată pentru conducerea Registrului Genealogic la rasa Aberdeen Angus. Asociaţia are în prezent peste 580 de membri din toate regiunile ţării, care deţin peste 30.000 de bovine Aberdeen Angus, adică un total de peste 85% din capetele existente la momentul acesta în ţară.

Vizualizat: 1108 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?