Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

INDAGRA, un târg fără sare şi piper!

Publicat: 22 noiembrie 2022 - 11:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cel mai mare târg de agricultură din ţară, aşa cum îl descriu organizatorii, a surprins anul acesta prin numărul mare de vizitatori, chiar dacă prezenţa companiilor expozante este departe de nivelurile înregistrate înainte de pandemie.

Vremea neaşteptat de frumoasă pentru final de octombrie, cu temperaturi peste mediile obişnuite, a fost de ajuns, se pare, pentru a convinge mii de bucureşteni să facă o plimbare la Romexpo, pentru a lua pulsul agriculturii româneşti. Nu ştim cât de mult a meritat acest efort, dar asta este o altă poveste. În ceea ce ne priveşte, am petrecut trei zile pline în expoziţie şi putem spune că nu ne-am plictisit. Dar trebuie să admitem totuşi faptul că târgul în sine a fost extrem de slăbuţ. Absenţa unor expozanţi de tradiţie au transformat aleile exerioare într-un spaţiu destul de anost. Noroc cu standurile de animale, care au salvat puţin imaginea târgului, oierii fiind de departe cel mai bine organizaţi.

 

Un târg cu priză la politicieni


Ceea ce m-a surprins cu adevărat, şi nu într-un mod plăcut, a fost atenţia pe care politicul o acordă acestui eveniment. Iar asta mi-a fost clar încă din prima zi, când la ceremonia de deschidere au participat atât ministrul Petre Daea, cât şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Acesta din urmă a insistat asupra importanţei investiţiilor în sistemele de irigaţii, dar şi în cel de creştere a precipitaţiilor. Nu ştim sigur la ce s-a referit al treilea om în stat când a vorbit de creşterea precipitaţiilor, dar cel mai probabil se gândea la aşa-numita tehnologie de însămânţare a norilor, pe care autorităţile române încearcă să o implementeze.

La rândul său, Petre Daea a ridicat miza, avansând ipoteza lansării anul viitor a îndelung mediatizatului Fond mutual pentru gestionarea riscurilor din agricultură.

indagra 2022 04_b 

Ediţie specială


Cât priveşte tehnica agricolă, Indagra şi-a respectat oarecum blazonul, oferind câteva noutăţi absolute despre care chiar merită să vorbim. Astfel, la standulNHRAgropartners, era imposibil să treacă neobservat tractorul ediţie specială a modelului Deutz-Fahr 6125 C, care înglobează caracteristici de top şi este vopsit în culoarea elveţienilor de la Hürlimann, o altă marcă a grupului SDF. Pe lângă aspectul cromatic deosebit, acest tractor se remarcă şi prin includerea în dotarea standard a unor elemente de design şi confort superioare. Pe lângă asta, producătorul oferă o garanţie extinsă de trei ani sau 3.000 de ore de funcţionare şi asigură echiparea pentru serviciul de telemetrie SDF Farm Management, un instrument extrem de util în vederea creşterii productivităţii din ferme, prin care se urmăreşte reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor poluante.

indagra 2022 03_b 

Un nou membru în familia OROS


De asemenea, compania producătoare de hedere OROS Linamar a venit cu artileria grea anul acesta la Romexpo. În atenţia vizitatorilor s-a aflat în primul rând headerul de recoltat porumb OROS Cornado pe 12 rânduri, cu cadrul rabatabil şi tocător de tulpini pe fiecare secţie, un echipament premium care şi-a dovedit eficienţa şi în fermele din ţara noastră. Dar noutatea absolută a reprezentat-o hederul de floarea-soarelui SUNIN. Având o lăţime de lucru de 9 metri, principala caracteristică a acestuia este că poate recolta indiferent de distanţa dintre rânduri. „Este un echipament eficient, la care pierderile rezultate în urma sa sunt relativ mici, iar viteza cu care se poate merge la recoltat poate fi de până la 8 km/h”, a declarat Florian Constantinescu, manager de vânzări pentru România al companiei Oros.

indagra 2022 02_b 

O prezenţă inedită


Încărcătoarele multifuncţionale Cast, aduse în România de compania DMV Aviatech, s-au numărat şi ele printre vedetele ediţiei din acest an a târgului Indagra. Versatile, suficient de puternice şi având opţiunea dotării cu o gamă largă de implemente, acestea pot deservi o multitudine de aplicaţii în agricultură. Spre exemplu, Cast Loaders 28T este un încărcător cu braţ telescopic de dimensiuni compacte, care are avantajul de a fi şi articulat, asigurând astfel o manevrabilitate sporită operatorului. Acesta poate ridica o greutate de o tonă la înălţimea de 2,9 m şi permite montarea a peste 20 de tipuri diferite de ataşamente. Ideal pentru lucrul în spaţii înguste, este recomandat a fi utilizat în special în fermele zootehnice. De asemenea, în standul Helve am putut vedea şi modelul SSQ22, care de fapt este un quad multifuncţional şi reprezintă o soluţie excelentă pentru exploataţiile mici, putând manipula sarcini de până la 350 kg.

indagra 2022_b 

GESTIONAREA RISCURILOR

„O abordare paralelă în contextul acesta de asigurare a culturilor, ne dorim realizarea în viitor a unui mecanism stabil, în aşa fel încât să putem să apelăm la el în momentele grele, întrucât statul nu poate interveni tot timpul în sprijinul fermierilor cu bani de la buget. Pentru că nu poţi construi un buget pe riscuri, ci pe elemente care te conduc la realizarea obiectivelor. Motiv pentru care, Fondul mutual va putea fi funcţional de anul viitor. Ministerul Agriculturii lucrează împreună cu specialiştii şi cu fermierii pentru a face această instituţie care să vină în sprijinul fermierilor atunci când nevoia îi împinge. Construim acest mecanism, parţial din fondurile statului, dar va exista şi o parte contributivă a fermierilor”, a precizat Petre Daea.

 

 

Vizualizat: 899 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?