Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

INDAGRA, o ediţie ratată!

Publicat: 26 noiembrie 2021 - 09:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Lăcomia organizatorilor şi dorinţa acestora de a bifa cu orice preţ desfăşurarea în condiţii de criză sanitară profundă, au transformat o expoziţie de tradiţie într-un banal târg de provincie.

După un an de pauză forţată, din cauza pandemiei, târgul INDAGRA a revenit în actualitate. E adevărat, nu chiar în formatul cu care ne-am obişnuit. Nici pe departe... Restricţiile impuse de autorităţi au frânt aripile organizatorilor, care sperau (oare ce o fi fost în mintea lor?) că vor atrage publicul de altădată. Dar, ca să vezi, nici măcar expozanţii nu s-au înghesuit acum. Unii, firme consacrate, şi-au declinat participarea cu doar câteva zile înainte de start. Alţii, mai prevăzători, nici măcar nu au luat în calcul această posibilitate. Rezultatul: o expoziţie submediocră, fără sare şi piper. Dezolant e un cuvânt poate prea dur, dar care descrie perfect atmosfera întâlnită la această ediţie pandemică. De zece ani de când frecventez Indagra, niciodată nu am avut acest sentiment...

indagra 2021 02_b 

 

Departe de aşteptări


Doar aleea principală, cea care duce la pavilionul central, era cât de cât animată. În rest, puteai să juri că ai nimerit într-un târg de provincie. Hala B1, singurul spaţiu interior deschis de altfel, era pe jumătate goală. Noroc că accesul vizitatorilor (puţini la număr, evident) s-a făcut exclusiv pe baza certificatului verde, că dacă mai trebuiau să-şi plătească intrarea, nu ştiu câţi ar mai fi venit. După estimările organizatorilor, 30% din spaţiul expoziţional ar fi fost ocupat de către firmele expozante. O glumă cât se poate de neserioasă, pentru cine ştie care este adevăratul potenţial al Indagra. Dacă au fost 20%, să spunem bogdaproste! Desigur, condiţiile epidemice au influenţat foarte mult dinamica participării, însă acest aspect trebuia luat în calcul.

În absenţa preşedintelui Iohannis, o figură obişnuită în anii de dinainte de pandemie, vizita ministrului Oros a trecut aproape neobservată. Fără alaiul de însoţitori şi mulţimea de reporteri şi cameramani alergând disperaţi după el, baia de mulţime s-a transformat într-o banală plimbare departe de lumina reflectoarelor.

indagra 2021_b 

 

O expoziţie pentru orăşeni


Şi să nu mă înţelegeţi greşit, pentru mine, cele două zile petrecute la Romexpo au fost cu folos. Asta şi pentru că puţinele firme care au ales totuşi să vină anul acesta la Indagra au făcut-o cu toată seriozitatea, din respect pentru publicul căruia se adresează (detalii în pag. 88-89). Fermierii însă nu s-au deranjat să le întoarcă favorul. Or fi avut treburi mai importante de făcut la sfârşit de octombrie. Dar aş îndrăzni să fac aici o remarcă - Indagra nu este neapărat un mediu ofertant pentru cei cu activitate în agricultură, ci mai degrabă pentru bucureşteni. Este ceea ce Expo Transilvania a fost ani de zile pentru clujeni, pe vremea când Agraria se desfăşura în oraş. Abia după relocarea la Jucu, în câmp deschis, lucrurile au devenit mult mai serioase. Dar Indagra a fost şi probabil va rămâne o expoziţie pentru orăşeni şi nu pentru profesioniştii din agricultură.

Click AICI şi vezi în video cum a fost la Indagra anul acesta! 

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 841 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?