Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

INDAGRA 2017 - participare NUMEROASĂ

Publicat: 28 noiembrie 2017 - 00:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ediția din acest an a Târgului internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei - INDAGRA 2017 s-a bucurat de o participare numeroasă, atât din partea publicului, cât și a celor peste 500 de firme expozante, din 22 de țări ale lumii.

Ca de fiecare dată, redactorii revistei Ferma au fost printre cei aproape 65.000 de vizitatori care s-au perindat prin fața standurilor în cele cinci zile cât a ținut manifestarea.

Timp de două zile, m-am strecurat cu mare greutate printre miile de oameni veniți la cel mai mare și important eveniment agricol din țara noastră, organizat de către ROMEXPO, împreună cu Camerele de Comerț și Industrie din România.

„Ținem pasul cu tehnologia!”

Am părăsit aleile principale și m-am postat în lateralul unei combine de recoltat cereale păioase. Am spart gheața și am stat de vorbă cu un om dintr-un mic grup, care îmi spune că a ținut mult să fie prezent în Capitală. „Venim an de an să vedem ce mai e nou, ca să ținem pasul cu tehnologia. Suntem din județul Giurgiu și lucrăm 800 hectare de teren”, ne-a declarat Constantin Ionescu. Agricultorul spune că, deocamdată, nu i-ar mai trebui investiții majore în fermă: „Avem toată gama de utilaje asigurată. Poate la anul să mai cumpărăm câte ceva. Pe partea de mecanizare ar mai trebui, ca urgență, un tractor de putere ceva mai mare pentru prelucrarea solului. Terenul se lucrează bine dacă ai utilajele cele mai performante, iar acestea se găsesc și la prețuri accesibile”.
Constantin Ionescu nu și-a ascuns îndoiala cu privire la cultura de rapiță, cea care a ridicat financiar rata profitabilității fermei: „Am terminat cu semănatul. Rapița este cu semnul întrebării pentru că nu a plouat la vremea semănatului și nu mai e sigură cultura la ora actuală. Deocamdată, nu se pune problema s-o întoarcem, așteptăm până în primăvară".

1-constantin-ionescu,-giurgiu_b

Lecție în „pântecul” combinei

Surprind doi vizitatori care, în fața unei combine, se consultă cu privire la un set de furtunuri, curele de transmisie și niște pinioane, poziționate în „pântecul” uzinei. Privindu-le fețele arse de soare și mâinile obișnuite cu manetele și trusele de scule, mi-am dat seama că am în față doi cunoscători în domeniu. Erau Sinan Regep și Emin Geambulat, din Ciocârlia, județul Constanța. „Ne-am uitat cu atenție la o combină rusească. E prea complicată ca mașinărie. Eu și colegul meu lucrăm pe o Laverda 624 MCS. Nu avem pământ mult. Ferma noastră este suficient utilată, avem două tractoare John Deere, unul de 150 CP, celălalt de 88 CP. E suficient, cât să ne facem treaba ca la carte”, ne-au declarat cei doi constănțeni.

2-sinan-regep-si-emin-geambulat_b

Pe larg despre INDAGRA 2017 citiţi în revista Ferma nr. 20/203 (ediția 15-30 noiembrie)

Un articol semnat de MARIAN MUŞAT

 


Vizualizat: 1002 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?