Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Impresii după prima zi de IndAgra! GALERIE FOTO

Publicat: 26 octombrie 2017 - 15:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cu toate că prima zi a târgului de la Romexpo a fost lipsită de oficialităţile obişnuite care să atragă carele de televiziune, târgul şi-a deschis larg porţile pentru fermieri.

Aşa se face că pe fermierii Lucian Buzdugan, Arnaud Perrein, Nicolae Sitaru, Biţă Răcman, Alin Didă, Emil Dumitru, Traian Ghinoiu sau pe Andrei Mocanu i-am zărit la Conferinţa Sorgului organizată de APPR, Sorghum ID şi FNPSMS dezbătând la propriu probleme arzătoare ale sectorului. Acestea vor fi prezentate pe larg, atât în paginile revistei Ferma cât şi într-un material video.

IndAgra_port traditional_b

Un alt moment important al zilei de ieri, 25 octombrie, în târgul IndAgra a fost deschiderea oficială a pavilionului Franţei de către Michele Ramis, ambasadorul Frantei, împreună cu subsecretarul de stat MADR, Maricel Dima. Franţa are multe afaceri agroalimentare cu România iar exporturile Franţei pe acest segment s-au ridicat la 6,4% din total în primul semestru. Am mai reţinut faptul că Franţa este al cincilea exportator mondial de tehnică agricolă, dar şi iniţiativa de protejare a solurilor cunoscută ca „patru la mie”. „Este vorba de o politică voluntară de introducere de măsuri de protejare a solurilor pentru a se ajunge la o creştere a cotei de carbon cu 0,4% şi care a primit anul acesta un premiu, pentru că se consacră şi viitorului. Invit şi România să ni se alăture în această acţiune pentru că poate avea o contribuţie importantă în toate aceste schimburi de idei", a adăugat Michele Ramis. Trebuie spus că pavilionul Franţei este în fiecare an foarte bine reprezentat la IndAgra şi, evident, intens vizitat.

IndAgra_standul cu lucerna_b

Schimbările în structura târgului sunt mai degrabă la sectorul producătorilor agricoli tradiţionali care au fost mutaţi pe aleile din jurul pavilionului central. În rest, fiecare expozant şi-a cam păstrat vechiul amplasament, fiind astfel uşor de indentificat de către cei care sunt interesaţi.

IndAgra_Pavilionul francez_b

În 26 octombrie a avut loc şi deschiderea oficială, deoarece prima zi a târgului a coincis cu Ziua Armatei române şi preşedintele nu putea fi prezent la deschiderea IndAgra... Conform uzanţelor româneşti, pe plaiurile mioritice nici măcar soarele nu răsare decât oficial. În a doua zi a târgului a fost lansat şi programul de încurajare a consumului de produse de la stână „Alege Oaia”, sub oblăduirea ministrului Agriculturii, Petre Daea.

IndAgra_Lucian Buzdugan_b

Cu atâtea evenimente, ziua de Sfântul Dumitru s-a lăsat cu multă mişcare la Romexpo. Chiar şi sutele de fermieri (mulţi dintre ei tineri şi chiar foarte tineri, cu rezultate remarcabile gen 11,8 t grâu/ha) prezenţi seara trecută la Naţionala Fermierului Român, organizată cu fast şi mult roşu de către RodBun la Rin Grand Hotel, au participat la deschiderea oficială şi mai apoi au vizitat târgul.

IndAgra_Ionica Nechifor_b

Revista Ferma şi Agroinfo vă vor ţine la curent cu tot ceea ce se întâmplă la IndAgra şi vă aşteaptă la standul din Pavilionul C1 cu multe surprize!

IndAgra_Conferinta Sorgului_b

IndAgra_Angus_b

Vizualizat: 2049 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?