Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

EuroCarne 2009, Verona, Italia

Publicat: 06 iulie 2009 - 19:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Cea de-a 24-a ediţie a expoziţiei internaţionale din industria cărnii EuroCarne 2009 s-a încheiat cu rezultate care au depăşit orice aşteptare: 15.000 de vizitatori, record realizat la ediţia din 2006. Pentru acest an, statisticile arată o participare în creştere cu cinci la sută, atât a vizitatorilor, cât şi a firmelor de profil din întreaga lume.

Click pe poza pentru galerie!

"Parteneriatul dintre Veronafiere (n.r. - organizatorul principal al manifestării) şi Ipack-Ima, în colaborare cu Comisia Italiană de Comerţ s-a concretizat într-o participare numeroasă a delegaţiilor străine specializate în domeniul de interes al expoziţiei", a spus Emilia Arosio, managerul Assofoodtec şi  Eurocarne 2009.

Calitatea produselor şi serviciilor prezentate de cei 338 de expozanţi (o treime dintre aceştia fiind firme străine), precum şi vizitatorii profesionişti care au vizitat Eurocarne 2009, au fost apreciate de Giovanni Mantovani, managerul general Veronafiere, care a subliniat că instituţia pe care o conduce are "un rol foarte important pentru industria agro-alimentară, organizând 40 la sută dintre expoziţiile cu profil comercial din Italia".

Această industrie, asociată cu tot ceea ce înseamnă calitate, siguranţă şi sănătate, reprezintă o piaţă de 60 miliarde de euro, 24 la sută din această valoare fiind generată de exporturi şi având astfel un potenţial remarcabil de rceştere pe pieţele internaţionale. Investiţiile în calitatea produselor agro-alimentare şi profesionalizarea vizitatorilor au fost principalele caracteristici ale EuroCarne 2009.

Ettore Riello, preşedintele Veronafiere, fostul preşedinte al Anima (Federaţia Asociaţiilor Italiene din Industria Mecanizatoare şi Constructoare de maşini şi utilaje ), evidenţiază importanţa EuroCarne şi în sectorul destinat maşinilor şi tehnologiei specifice acestui domeniu: "Italienii sunt lideri de piaţă în ceea ce priveşte  tehnologiile şi tehnica de abatorizare şi procesare, cu 65 la sută din total provenit din exporturi.

Această ediţie a expoziţiei s-a focusat pe dinamica existentă pe piaţa cărnii, care este în creştere, ca urmare a globalizării. Acest fenomen concentrează multe resurse spre siguranţa produselor procesate din carne, mai ales că fluctuaţiile de pe piaţă sunt dependente direct de evaluările privind igiena şi siguranţa în procesele de producţie".

Vizualizat: 364 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?