Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum a fost la AGROMALIM 2021? O ediţie specială, care a dat primele semne de normalitate

Publicat: 20 septembrie 2021 - 18:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

După exact un an şi zece luni de la ultimul eveniment expoziţional major de agricultură desfăşurat în România, Agromalim a dat semnalul de revenire la obiceiurile de dinainte de pandemie.

Astfel, am putut asista, fără prea multe restricţii, la o ediţie cu totul specială a târgului de la Arad. Până şi premierul Câţu şi-a făcut timp pentru a onora cu prezenţa în una din zile. E adevărat că misiunea sa a fost una mai degrabă motivată politic decât o nesperată, dar totuşi aşteptată angajare într-un dialog sincer cu fermierii. După această baie de mulţime, prea puţine întrebări şi-au găsit răspunsul. Dar e ceva obişnuit la politicienii noştri.

Catu la Agromalim 2_b

Dincolo de asta, expoziţia în sine a fost un succes. Au existat şi absenţe notabile, însă trebuie să aplaudăm curajul organizatorilor şi al celor prezenţi, care au încercat, şi în mare au şi reuşit, să aducă acea rază de speranţă de care aveam nevoie pentru a face uitată, măcar şi pentru câteva zile, toată această perioadă în care a trebuit să stăm departe unii de alţii.

 

Interes comun pentru organizarea târgului


agromalim 2021 1_b

Şi dacă tot am pomenit de organizatori, meritul principal îl are Cimi Enache, cel care şi-a asumat până la urmă întreaga responsabilitate, având desigur susţinerea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad. „Atât fermierii, cât şi firmele şi-au dorit să organizăm acest târg. S-ar putea spune că a existat un interes comun. Au fost câteva firme care au renunţat, nu foarte multe, în special cele cu acţionariat străin, dar şi unele companii care au venit în premieră anul acesta la Agromalim. Pe zona de spaţii exterioare, cam 95% din suprafaţa celor 30.000 de metri pătraţi a fost ocupată, iar la interior am reuşit, în urma parteneriatului pe care l-am încheiat cu Consiliul Judeţean Arad, să amenajăm un pavilion cu producători din domeniul agroalimentar, mici meşteşugari şi manufacturieri, în timp ce al doilea pavilion a fost ocupat de furnizorii de inputuri pentru agricultură”, ne-a declarat Cimi Enache.

Partea bună este că, spre deosebire de ultimele două ediţii prepandemice, acum am putut vedea şi animale în expoziţie.

 

Număr impresionant de vizitatori


agromalim 2021 3_b

 Surprinzător, sau poate nu, dată fiind perioada foarte lungă de repaus privind activităţile de acest fel, numărul vizitatorilor a fost impresionant. Am întâlnit fermieri din Maramureş până în Ţara Haţegului şi chiar dincolo de Carpaţi. Au venit să socializeze, să afle noutăţile care au apărut în ultimul an şi jumătate sau poate doar ca să inspire un aer de normalitate.

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 769 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Imagini din cadrul expoziţiei şi târgului de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". Realizările, greutăţile şi dorinţele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Oi "Retezatul-Haţeg" ne-au fost expuse de către Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociației.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?