Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ce se întâmplă cu marile expoziţii?

Publicat: 08 septembrie 2020 - 00:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Criza Covid-19 a perturbat total calendarul evenimentelor agricole în 2020. Unele expoziţii au fost complet anulate, altele au fost reprogramate. De asemenea, au apărut foarte multe evenimente organizate exclusiv în mediul online.

Farm-Progress_bUna dintre experienţele virtuale de neratat în această toamnă este Farm Progress Show, evenimentul numărul unu de pe teritoriul nord-american, care ar fi trebuit în mod normal să se desfăşoare fizic în perioada 1-3 septembrie, la Boone, în statul Iowa. Din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au decis să programeze doar sesiunile de demonstraţii în câmp, care pot fi însă urmărite pe internet, din 15 până în 17 septembrie. În fiecare din cele trei zile, de la ora 9 şi 11, vor avea loc prezentări de maşini şi echipamente agricole ]n diferite condiíi de lucru. Pentru cei interesaţi să afle noutăţile de peste Atlantic, luaţi în calcul diferenţa de fus orar, care este de 8 ore (când la Boone este ora 9, la noi este ora 17)! Următoarea ediţie Farm Progress Show va avea loc între 30 august şi 1 septembrie 2021, la Decatur, în Illinois.

EuroTier, reprogramat în februarie

În Europa, cel mai mare târg de agricultură din acest an - EuroTier va avea loc abia la anul. Programat iniţial pentru mijlocul lunii noiembrie, expoziţia de la Hanovra a fost mutată în perioada 9-12 februarie 2021. Nemţii de la DLG au anunţat că această decizie a fost luată în interesul expozanţilor şi a vizitatorilor. Ediţia precedentă, desfăşurată în toamna lui 2018, a atras nu mai puţin de 155.000 de vizitatori. Dintre aceştia 46.500 au provenit dintr-o altă ţară decât Germania. De obicei, EuroTier reprezintă un pol de interes şi pentru mulţi fermieri români. Amânarea pentru februarie 2021 plasează această expoziţie cu mai puţin de două săptămâni înaintea unui alt eveniment de importanţă majoră - SIMA de la Paris, care va avea loc între 21 şi 25 februarie, „la cererea reprezentanţilor din industrie”, după cum au precizat organizatorii. Această amânare excepţională nu pune în discuţie noile ambiţii de lungă durată ale francezilor, respectiv poziţionarea datei în toamna anilor pari. Prin urmare, în 2022, SIMA va avea loc aşa cum era planificat iniţial, în noiembrie.

EIMA se digitalizează

Agromek_bTot în februarie, dar mai la început (în intervalul 3-7) va avea loc şi EIMA, tradiţionala expoziţie de la Bologna, care dacă nu ar fi apărut această pandemie s-ar fi derulat între 11 şi 15 noiembrie anul acesta. Chiar şi în aceste condiţii, italienii au promis că vor organiza o ediţie digitală în perioada stabilită iniţial, pentru a nu compromite total calendarul. Anul 2021 se anunţă aşadar a fi unul extrem de bogat în evenimente expoziţionale (în toamnă este programată şi Agritechnica!) iar prima astfel de manifestare va avea loc în ianuarie, la Herning, în Danemarca - bienala Agrimek, care în 2018 a fost o atracţie pentru 45.000 de vizitatori, majoritatea desigur din zona Scandinaviei.

Deşi părea că se va desfăşura conform calendarului stabilit iniţial, expoziţia Sommet de l'Elevage, programată în intervalul 7-9 octombrie 2020, a fost anulată după ce autorităţilor din Clermont-Ferrand le-a fost retras acceptul guvernului francez de a organiza evenimentul.

Vizualizat: 668 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?