Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CALENDAR AGRO-EXPO

Publicat: 29 mai 2009 - 22:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Unele expoziţii reprezintă o sursă inepuizabilă de inovaţie, iar EuroCarne este una dintre ele. Vizitaţi cea de-a 24-a Expoziţie Internaţională a Industriei Cărnii şi îi veţi întâlni pe cei mai renumiţi producători italieni de tehnologie în domeniu, recunoscuţi la nivel mondial.

Click pe poza pentru galerie!

Logo EurocarneClick pe poza pentru galerie!

EuroCarne 2009


Verona, Italia, 21-24 mai

Unele expoziţii reprezintă o sursă inepuizabilă de inovaţie, iar EuroCarne este una dintre ele. Vizitaţi cea de-a 24-a Expoziţie Internaţională a Industriei Cărnii şi îi veţi întâlni pe cei mai renumiţi producători italieni de tehnologie în domeniu, recunoscuţi la nivel mondial. Veţi descoperi soluţii şi produse de ultimă generaţie pentru procesarea, conservarea şi distribuirea oricărui tip de carne.

Mesajul organizatorilor: “Dacă doriţi să evoluaţi, tehnologia este cel mai bun aliat. Şi veţi găsi totul aici, la EuroCarne!”

Program de vizitare: între 21 şi 24 mai, orele 9.30-16.00

Închiderea expoziţiei: în 24 mai, la ora 17.00

Contact: Birou administrativ Verona, Italia, Intrarea “Cangrande”, viale del lavoro, Logo Expo AgroutilClick pe poza pentru galerie!

ExpoAgroUtil

Mamaia, 3-6 iunie 2009

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, în colaborare cu Direcţia Agricolă Constanţa, organizează anual, în luna iunie, manifestările expoziţionale şi tehnico-profesionale ExpoAgroUtil. Ediţia 2009, cu numărul XVII, se va desfăşura în perioada 3-6 iunie, în incinta Complexului Select şi parcarea Teatrului de vară Mamaia.

Tematica târgului ExpoAgroUtil: tractoare, maşini şi echipamente pentru mecanizarea agriculturii; substante chimice şi biologice pentru fertilizarea şi protecţia plantelor; inputuri pentru agricultură şi industria alimentară; salon de produse agro-alimentare ecologice şi tradiţionale; salon specializat de apicultură; salon de flori; salon de finanţări şi asigurări, preponderent agricole; reuniuni profesionale pe teme de actualitate.

Program de vizitare: 3-5 iunie, orele 10.00-18.00
Închiderea expoziţiei: 6 iunie, la ora 13.00


Logo Agroexpo UcrainaClick pe poza pentru galerie!

Agro 2009 Ucraina

Kiev, 11-14 Iunie 2009

Cea de-a XXI-a ediţie a tradiţionalului Târg Internaţional de Agricultură “Agro 2009” va fi găzduită de Expocentrul din Kiev, Ucraina, între 11 şi 14 iunie.

Organizatorii târgului: Ministerul pentru Politici Agricole din Ucraina, Ministerul Industriilor din Ucraina, Academia de Ştiinţe Agricole din Ucraina.

Secţiuni tematice ale târgului: maşini agricole, echipamente, unelte şi piese de schimb, instalaţii pentru irigat; sisteme mecanizate pentru producţia agricolă; industrie alimentară; nutriţie animală şi producerea furajelor; creşterea plantelor şi producerea seminţelor şi materialului săditor.

Conferinţe, demonstraţii practice: discuţii, dezbateri, simpozioane pe teme din actualitatea agricolă mondială; prezentări şi degustări de preperate culinare; demonstraţii cu maşini şi utilaje în câmp; prezentări de cai şi taurine; concerte în aer liber, concursuri şi tombole.

Contact: Expocentrul din Kiev, tel. 00 38 (044) 596-91-40 (41), Logo TimAgralimClick pe poza pentru galerie!

TimAgralim

Timişoara, 18-21 iunie 2009

Cea de-a 7-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Agricultură şi Industrie Alimentară TimAgralim se va desfăşura în perioada 18-21 iunie a.c., în incinta Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara.

Târgul este desfăşurat într-un spaţiu generos, pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi în interior şi aproape 5.000 de metri pătraţi în exterior. Expoziţia va fi împărţită în trei sectoare principale: salonul de utilaje agricole, salonul de industrie alimentară şi agricultură şi salonul de creştere a animalelor.

Spaţiul expoziţional cuprinde şi un teren agricol special amenajat, destinat demonstraţiilor în câmp cu maşinile şi utilajele expuse, precum şi o suprafaţă pregătită din timp cu loturi demonstrative şi experimentale de cultură.

Manifestarea este organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara, în colaborare cu USAMVB din Timişoara, Direcţia agricolă Timiş şi Oficiul de consultanţă agricolă Timiş.

Ediţia 2008 a TimAgralim a beneficiat de o suprafaţă de expunere de peste 1.000 metri pătraţi în interior şi 5.000 metri pătraţi în exterior. Peste o sută de firme şi reprezentanţe ale unor companii străine din România, Germania, Serbia, Italia, Austria, Spania şi Ungaria şi-au prezentat produsele şi serviciile.

Pe întreaga perioadă a desfăşurării expoziţiei au avut loc seminarii şi conferinţe pe diverse teme din sectorul agricol şi alimentar, organizate şi susţinute de cadre didactice şi specialişti ai Universităţii de Ştiinţe Agricole din Timişoara. Ediţia de anul trecut a fost susţinută financiar de fonduri europene derulate prin „Programului Phare de vecinătate România-Serbia-Muntenegru 2004-2006”.

Contact: CCIAT - Goran Neşin, şef proiect, tel: 0750240871, 0744355178, email gnesin@cciat.ro; USAMVB Timişoara: Sorin Bungescu, şef proiect, tel: 0727739168, email: sobungi@yahoo.comVizualizat: 980 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!