Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Asa DA! Iubitorii de OVINE au avut ce vedea la AGRARIA 2017!

Publicat: 05 mai 2017 - 11:28
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ediţia din acest an a expoziţiei Agraria, desfăşurată la Jucu pe un timp capricios de primăvară, a fost aşteptată cu viu interes de oieri şi admiratori ai ovinelor.

În acest an, la sectorul Ovine s-au prezentat mult mai mulţi crescători cu rase diverse şi din zone diferite ale ţării. Dintre rasele de ovine autohtone au ieşit în evidenţă Ţurcanele albe şi breze şi Ţigăile ruginii.
Lucian Mureşan a prezentat berbeci, miori şi tineret de 12-14 luni (noateni) de Ţurcană bălă care s-au remarcat prin dezvoltare corporală, vigoare, armonie corporală şi lână foarte lungă (circa 50 cm) de culoare albă. Oierul din Jucu a prăsit oile de la părintele Cristian Pomohaci, acesta din urmă prezentând şi el la expoziţie miori şi tineret mascul de Ţurcană bălă de elită.

Ioan-Padeanu---Sector-ovine_b

Din Maramureş, localitatea Seini, au participat cu Ţurcane albe şi breze fraţii Pop, doi tineri pasionaţi de creşterea ovinelor, care doresc să facă o afacere prosperă din exploatarea oi Ţurcane. Pe acelaşi ton de performanţă s-a prezentat şi crescătorul Nichifor Dan de lângă Cluj (Sărădiş), care a expus tot Ţurcană albă.

Pentru mine, surpriza sectorului de ovine din expoziţie au fost berbecii de Ţigaie, varietatea ruginie, expuşi de Lăscău Nichifor, care au uimit prin conformaţia şi dezvoltarea corporală deosebite, specifice raselor de carne.

Ce alte rase de ovine au strălucit la Agraria, dar şi ce rase au lipsit, aflaţi din reista Ferma, ediţia 1-14 mai 2017!

Vizualizat: 6319 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?