Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AGROmashEXPO 2012

Publicat: 16 martie 2012 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 25-28 ianuarie 2012, s-a desfăşurat în capitala Ungariei cea de-a 30-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale pentru Agricultură şi Maşini Agricole AgroMashExpo. La invitaţia firmei Hunrom Agrotehnics din Oradea, un grup de studenţi de la specializarea Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industrie Alimentară, anul IV, din cadrul USAMVB Timişoara, au avut ocazia să viziteze această expoziţie cu tradiţie în Ungaria şi să studieze ultimele noutăţi în domeniul tractoarelor şi maşinilor agricole

Click pe poza pentru galerie!

Potrivit datelor preliminare, peste 25 de mii de vizitatori au participat la ediţia jubiliară de 30 ani a expoziţiei de la HungExpo, cifră care este cu 25 la sută mai mare decât numărul mediu de vizitatori de-a lungul ultimilor ani. Aproximativ 40 la sută dintre vizitatorii înregistraţi au spus că intenţionează ca în următoarea perioadă să investească în achiziţia de utilaje agricole.

Expoziţia, care s-a întins pe o suprafaţă de 20.000 mp, cu 200 de expozanţi, a fost susţinută de Ministerul agriculturii, MEGOSZ (Asociaţia naţională a producătorilor maghiari de maşini agricole) şi Asociaţia naţională a distribuitorilor de maşini şi unelte agricole.

Dintre firmele mari constructoare de maşini agricole şi tractoare, prezente la această expoziţie, amintim: John Deere, Case IH, Massey Ferguson, New Holland, Maschio-Gaspardo, Lemken, Horsh, Guttler etc.

Tractoarele de ultimă generaţie, prezentate pentru prima dată într-o expozitie, după Expoziţia de la Hanovra din 2011, au reprezentat un spectacol remarcabil în cadrul evenimentului, care a atras mii de vizitatori la standuri.

S-au bucurat de aprecieri şi Salonul „Grădina Ungariei” şi Salonul Viticulturii şi al degustărilor de vinuri. Prezentarea combinată a acestor trei sectoare specifice, a oferit o oportunitate deosebită pentru vizitatori, ei putând să se familiarizeze cu problemele curente, tendinţe şi noutăţi, în acelaşi timp si în acelaşi loc. Mii de vizitatori au asistat timp de patru zile la spectacolele organizate pe scena din cadrul Centrului expoziţional şi au participat la cele 30 de conferinţe tematice.

În cadrul expoziţiei au fost organizate mai multe saloane: Salonul de maşini agricole şi echipamente, Salonul pentru creşterea animalelor, Salonul de construcţii agricole, Salonul pentru Silvicultură (grija pentru păduri, plantaţii de arbori, maşini pentru extracţia copacilor, echipamente pentru prelucrarea lemnului, Salonul de seminţe pentru, răsaduri şi pomi pentru plantat, Salonul de produse chimice pentru agricultură, Salonul de electronică pentru agricultură, de măsurare, echipamente de diagnosticare şi de automatizare, Salonul pentru protecţia mediului în agricultură, Salonul de protecţia muncii în agricultură, haine de lucru, Salonul de servicii în agricultură, Salonul de management agricol şi dezvoltare rurală.

 

Premiile AGROmashEXPO 2012

La concursul de produse, au fost acordate trei premii importante, patru premii speciale şi zece certificate de recunoaştere. Maşinile câştigătoare premiate s-au numărat, de asemenea, printre elementele cele mai populare ale expoziţiei.

 

Premiile pentru inovaţie

• Tractorul John Deere 7280 R: Kite Zrt
• Tractorul Massey Ferguson 7624: Austro Disel GmbH - Scwechata
Premiul pentru cercetare naţională
• Remorca universală pentru împrăştiat gunoi BPT-330: IKR Babolna
Premiul special internaţional pentru inovaţie
• Sistem DUO de focalizare ultra pentru erbicidul de porumb: RAGT Budapesta
• Manipulator telescopic Bobcat TL-470-DM: Ker-Szigetszentmiklós
• Sistem logistic Premium Profi 24: Austro Disel GmbH - Scwechata
Premiul naţional special pentru dezvoltarea produsului
• Sistemul practic BB de rupere şi tocare a baloţilor: TeGaVill Kft., Komló
Certificat internaţional de inovaţie
• Seminţele de porumb hibrid Alexxandra: RAGT Vetömag Kft., Budapesta
• Greder montat PÖMA H225 ESP: Agrospic Kft., Sárosd
• Contor de precizie Mass D 15 pentru masă şi debit: Cimbria Heid Hungária Kft., Györ
• Plug reversibil Lemken Juwel 8V4 plus 1 N 100: Sióagrár Kft., Sióagárd
• Container SZL-430L şi SZL-610L: Thermo-Gold Kft., Tatabánya
Certificat naţional pentru dezvoltarea unui produs
• Cultivator cu fertilizator pentru culturile pe rând LineMaster OKRM-6/1000: Omikron Kft., Kecskemét
• Tehnologie ecologică Farmcenter ABMT Profi: Farmcenter Kft., Gödöllö
• Sistem de informaţii agro-meteorologice „Weather Special-Online”: Agrárin Kft., Balatonfenyves
• Sistem economic DTR - Deraland Soil: Deraland Kft., Kaposvár
• Semănătoare pentru seminţe mici cu dispersarea granulelor - Hermex Mini GR - Hermex Kft., Kalocsa

Vizualizat: 852 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?