Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agricultura şi calitatea vieţii: Sol, Apă, Aer, Plante

Publicat: 20 mai 2017 - 15:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Acestea sunt principalele coordonate pe care se desfăşoară ediţia 2017 a AgriPlanta - RomAgroTec, cea mai mare expoziţie în câmp din România, organizată de DLG InterMarketing.

Peste 200 de firme din 19 ţări îşi prezintă produsele şi serviciile între 18 şi 21 mai 2017, la Fundulea, jud. Călăraşi, pe o suprafaţă totală de 36 ha, din care 18 ha sunt pentru demonstraţii cu maşini agricole.

Agriplanta_b
„Agricultura şi calitatea vieţii: Sol, Apă, Aer, Plante” este tema care va anima Forumul organizat de Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR) şi DLG InterMarketing, împreună cu partenerii KWS, Güttler, Ciproma Sem, USAMV Cluj-Napoca, pe 18 mai, la ora 14.30 şi pe 20 mai, la ora 12.00. În jurul acestei teme vor fi organizate şi demonstraţiile practice pe cele 12 loturi demonstrative cultivate cu grâu, rapiţă, porumb, floarea soarelui şi culturi speciale.

Demonstraţii comentate cu maşini agricole
În fiecare zi la orele 10.30/15.30 vor avea loc demonstraţii comentate cu maşini de erbicidat, iar de la ora 13.00 puteţi vedea în lucru utilaje pentru prelucrarea solului.
De asemenea, în fiecare zi vor fi demonstraţii cu tractoare inteligente şi demonstraţii de testare şi diagnosticare a maşinilor de erbicidat. Fiecare demonstraţie va fi comentată şi explicată de către Ovidiu Ranta, de la USAMV Cluj Napoca, iar fermierii pot discuta direct cu specialişti pentru a afla informaţii suplimentare despre fiecare utilaj în parte.

Reţeaua Agrim - Consultanţă pentru fermieri
Pe toată perioada expoziţiei, la standul USAMV Cluj-Napoca fermierii pot afla informaţii despre reţeaua Agrim - Managementul Integrat al Inputurilor Agricole. Constituită ca o platformă de consultanţă online, Agrim este prima reţea tematică din România ce reuneşte producători/dealeri de inputuri agricole, fermieri, cercetători şi cadre didactice în domenii de interes comun care vizează sporirea producţiei agricole şi a calităţii acesteia.

În Grădina AgriKids cresc viitorii agricultori
AgriPlanta - RomAgroTec are şi în acest an un spaţiu special dedicat copiilor. În zona AgriKids, locul unde se întâlnesc copiii cu agricultura, va fi realizată Grădina AgriKids şi se vor desfăşura zilnic, între orele 12.00 şi 15.00 activităţi pentru copii, cu temele „Lumea condimentelor” şi „Detectivii alimentelor”.

Premii: Un tractor şi o excursie la Agritechnica!
Vizitatorii AgriPlanta - RomAgroTec 2017 pot câştiga, la tombolă, o excursie pentru 1 persoană la Agritechnica 2017, oferită de DLG InterMarketing şi un tractor Kubota B 1220, oferit de Alpha Bank şi Agri Alianţa.

AgriPlanta - RomAgroTec 2017 este organizată cu sprijinul APIMAR (Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România) şi al LAPAR (Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România). Partenerii expoziţiei sunt Borealis L.A.T. - Partener oficial, IKB Leasing - Partener şi APPR (Asociaţia Producătorilor de Porumb din România), Güttler şi Agri Alianţa - Parteneri tehnici.


Articol publicat in revista Ferma nr. 9 (192) din 15-31 mai 2017

Vizualizat: 567 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!