Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agricultura şi calitatea vieţii: Sol, Apă, Aer, Plante

Publicat: 20 mai 2017 - 15:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Acestea sunt principalele coordonate pe care se desfăşoară ediţia 2017 a AgriPlanta - RomAgroTec, cea mai mare expoziţie în câmp din România, organizată de DLG InterMarketing.

Peste 200 de firme din 19 ţări îşi prezintă produsele şi serviciile între 18 şi 21 mai 2017, la Fundulea, jud. Călăraşi, pe o suprafaţă totală de 36 ha, din care 18 ha sunt pentru demonstraţii cu maşini agricole.

Agriplanta_b
„Agricultura şi calitatea vieţii: Sol, Apă, Aer, Plante” este tema care va anima Forumul organizat de Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR) şi DLG InterMarketing, împreună cu partenerii KWS, Güttler, Ciproma Sem, USAMV Cluj-Napoca, pe 18 mai, la ora 14.30 şi pe 20 mai, la ora 12.00. În jurul acestei teme vor fi organizate şi demonstraţiile practice pe cele 12 loturi demonstrative cultivate cu grâu, rapiţă, porumb, floarea soarelui şi culturi speciale.

Demonstraţii comentate cu maşini agricole
În fiecare zi la orele 10.30/15.30 vor avea loc demonstraţii comentate cu maşini de erbicidat, iar de la ora 13.00 puteţi vedea în lucru utilaje pentru prelucrarea solului.
De asemenea, în fiecare zi vor fi demonstraţii cu tractoare inteligente şi demonstraţii de testare şi diagnosticare a maşinilor de erbicidat. Fiecare demonstraţie va fi comentată şi explicată de către Ovidiu Ranta, de la USAMV Cluj Napoca, iar fermierii pot discuta direct cu specialişti pentru a afla informaţii suplimentare despre fiecare utilaj în parte.

Reţeaua Agrim - Consultanţă pentru fermieri
Pe toată perioada expoziţiei, la standul USAMV Cluj-Napoca fermierii pot afla informaţii despre reţeaua Agrim - Managementul Integrat al Inputurilor Agricole. Constituită ca o platformă de consultanţă online, Agrim este prima reţea tematică din România ce reuneşte producători/dealeri de inputuri agricole, fermieri, cercetători şi cadre didactice în domenii de interes comun care vizează sporirea producţiei agricole şi a calităţii acesteia.

În Grădina AgriKids cresc viitorii agricultori
AgriPlanta - RomAgroTec are şi în acest an un spaţiu special dedicat copiilor. În zona AgriKids, locul unde se întâlnesc copiii cu agricultura, va fi realizată Grădina AgriKids şi se vor desfăşura zilnic, între orele 12.00 şi 15.00 activităţi pentru copii, cu temele „Lumea condimentelor” şi „Detectivii alimentelor”.

Premii: Un tractor şi o excursie la Agritechnica!
Vizitatorii AgriPlanta - RomAgroTec 2017 pot câştiga, la tombolă, o excursie pentru 1 persoană la Agritechnica 2017, oferită de DLG InterMarketing şi un tractor Kubota B 1220, oferit de Alpha Bank şi Agri Alianţa.

AgriPlanta - RomAgroTec 2017 este organizată cu sprijinul APIMAR (Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România) şi al LAPAR (Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România). Partenerii expoziţiei sunt Borealis L.A.T. - Partener oficial, IKB Leasing - Partener şi APPR (Asociaţia Producătorilor de Porumb din România), Güttler şi Agri Alianţa - Parteneri tehnici.


Articol publicat in revista Ferma nr. 9 (192) din 15-31 mai 2017

Vizualizat: 620 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?