Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agraria 2019: Record de participare!

Publicat: 13 mai 2019 - 15:28
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

A 25-a ediţie a Agraria, desfăşurată în perioada 11 - 14 aprilie 2019, a adus laolaltă peste 300 de expozanţi şi 27.600 de vizitatori, un record de participare în istoria de un sfert de secol acelei mai dinamice expoziţii agricole din Transilvania.

Agraria 2019, organizată de DLG InterMarketing, a reunit peste 300 de companii şi producători agricoli din 12 ţări, care au expus, anul acesta, pe o suprafaţă de peste 10 ha, în Parcul Industrial Tetarom III din localitatea Jucu, judeţul Cluj.

Agraria 2019_b

Profilul vizitatorului Agraria
Din datele preliminare oferite de cercetarea realizată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca, prin Departamentul de Ştiinţe Economice (www.econ.usamvcluj.ro), la solicitarea organizatorilor Agraria 2019, peste 60% dintre vizitatori au fost din spaţiul rural. 37,5% dintre vizitatorii expoziţiei au participat la mai mult de două ediţii, 29,2% au participat la mai mult de cinci ediţii, iar 33,2% din cei care au fost anul acesta la Agraria au participat pentru prima dată la târg.
Domeniile de interes au fost agricultura (pentru 77,3% dintre vizitatori), zootehnia (58,7%) şi horticultura (22,1%).
Principalele trei motive de vizitare a expoziţiei au fost informarea asupra noutăţilor (pentru 80,1% dintre vizitatori), identificarea producătorilor şi comercianţilor de tehnică agricolă şi alimentară (41,5%) şi identificarea de furnizori-clienţi (29,9%).
Mai mult de 65% dintre vizitatori (fermieri, prestatori de servicii, producători, importatori ş.a.) au declarat că intenţionează să demareze investiţii sau să dezvolte afacerea existentă în agricultură în următorii doi ani.
Programul Agraria 2019 a cuprins peste 20 de evenimente. În fiecare dintre cele patru zile de expoziţie au fost demonstraţii zilnice cu maşini agricole, prezentări în ring de animale de rasă, lansări de produse şi servicii, seminarii şi conferinţe pe teme din domeniul agricol.

Daea, la Agraria, împreună cu ambasadorul Israelului
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent şi anul acesta la Agraria, chiar în prima zi a expoziţiei. Daea a participat la deschiderea oficială alături de Ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, David Saranga. Acesta a venit la Agraria împreună cu o delegaţie formată din mai multe companii israeliene din sectorul agricol, care au vizitat şi Ferma Pomicolă Steluţa şi Cooperativa Agricolă Someş - Arieş din judeţul Cluj.

„Parada tractoarelor“
Plecând de la interesul crescut al fermierilor pentru demonstraţiile comentate cu maşini agricole, o suprafaţă amplă a fost alocată prezentării unora dintre cei mai importanţi furnizori de maşini agricole.
Două zile la rând, „Parada tractoarelor” a adus în faţa vizitatorilor următoarele tractoare, prezentate cu comentarii de specialitate realizate de Ovidiu Ranta, conferenţiar la USAMV Cluj - Napoca, specialist în mecanizarea agriculturii: ARBOS 5130 (prin Arbos Eastern Europe), John Deere 6195M (IPSO Agricultură), TAGRO 102 (IRUM), Valtra T234 ( MEWI), Deutz Fahr S100G (NHR Agropartners), Massey Ferguson 5710 (Tehnodiesel), CASE IH Puma 220 (Titan Machinery România).
La secţiunea „Tractor şi tractorist”, peste 800 de vizitatori au dorit să îşi testeze abilităţile în manevrarea acestor tractoare.

Agraria 2019_b

Zootehnica Show
Peste 200 de exemplare de bovine şi ovine, toate din judeţul Cluj, au fost prezentate vizitatorilor în cadrul Zootehnica Show, iar prezentările în ring, demonstraţiile şi dezbaterile au strâns numeroşi vizitatori. (detalii în pg. 124-126)

Campus & Carieră, un nou concept DLG InterMarketing
Noul concept „Campus & Carieră”, lansat de către DLG InterMarketing la Agraria 2019, a cuprins evenimente de consiliere individuală şi de grup, Skill Shop-uri şi interviuri faţă în faţă cu angajatorii care au depus oferte de recrutare la Job-Wall. Toate acestea au fost considerate utile pentru dezvoltarea unor planuri de viitor de către studenţii şi absolvenţii participanţi la Agraria.
Parteneri ai evenimentului au fost Agri Business Job, USAMV Cluj-Napoca şi Agri Alianţa - Partener Tehnic.

Big Store (Dynamic Tools SRL), NHR Agropartners, Titan Machinery România - Sponsori Gold şi IPSO Agricultură, MEWI şi Mirdatod - Sponsori Silver au oferit premiile câştigate de vizitatorii Agraria la „Tombola vizitatorului”.
Partenerii Agraria 2019 au fost: NHR Agropartners - Partener Oficial, USAMV Cluj-Napoca - Partener, ANZ, DSVSA Cluj şi DAJ Cluj - Parteneri Tehnici. A 25-a ediţie a Agraria a fost organizată cu sprijinul AgroTransilvaniaCluster, LAPAR, Federaţiei Pro Agro, având alături Consiliului Judeţean Cluj şi Primăria Jucu - Parteneri Instituţionali şi Parc Industrial Tetarom III - Partener Logistic.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/235 (ediţia 1-14 mai 2019)

Vizualizat: 529 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?