Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AGRARIA 2013 - târgul specialiștilor din agricultură

Publicat: 23 aprilie 2013 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 25 - 28 Aprilie 2013 va avea loc la Cluj-Napoca ediția a 19-a a Târgului Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie - AGRARIA

Click pe poza pentru galerie!

De-a lungul celor 18 ediții consecutive, târgul AGRARIA s-a impus ca cel mai mare eveniment de profil din Transilvania și unul dintre cele mai importante locuri de întâlnire pentru fermieri și reprezentanții industriei agricole din România,fiind recunoscut pentru oportunitățile de interacțiune unice pe care le oferă, atât firmelor expozante, cât și vizitatorilor.

DLG InterMarketing, organizatorul târgului a anunțat la ediția precedentă un record de vizitatori: 22.000 de fermieri și specialiști în domeniu. 300 de expozanți din 12 țări europene, pe o suprafață expoziționala netă de peste 10.000 mp.

 

O ediție completă și complexă

Printre expozanții care vor participa la AGRARIA 2013 se numără: producători și distribuitori de mașini și utilaje agricole, etalând întreaga gamă de inputuri pentru agricultură; echipamente pentru zootehnie; furnizori de echipamente și servicii pentru industria laptelui; echipamente și unelte pentru ferme și gospodăria țărănească; furnizori de semințe, furaje și nutrețuri combinate, producători și distribuitori de tehnologii și instalații pentru creșterea animalelor de rasă, centre de inginerie genetică; instituții bancare și de asigurări; fermieri crescători de animale care vor prezenta, în cadrul expoziției de animale exemplare de rasă de bovine, ovine, bubaline, etc; de asemenea, vor fi reprezentate instituții publice, asociații și universități de profil din Cluj și din alte județe din țară.

În acest an, participarea internațională este reflectată de: prezența cu stând național a Austriei pentru a șasea oară la AGRARIA, standuri colective ale Ungariei, precum și standuri individuale ale unor companii din țări precum: Germania, Italia, Danemarca, Marea Britanie, Franța; și altele.

La standul DLG Germania (Societatea Germană pentru Agricultură), organizație germană de renume în sectorul agroalimentar, cei interesați se vor putea informa cu privire la posibilitățile de vizitare a celei mai mari expoziții agricole din lume - AGRITECHNICA 2013, Germania (Hanovra,12-16 noiembrie).

Târgul Internațional AGRARIA se bucură și în acest an de parteneriatul tradițional cu NHR AgroPartners, de continuarea colaborării fructuoase cu Expo Transilvania, Universitatea de {tiințe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca și Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj, precum și de sprijinul Instituției Prefectului Județului Cluj, al Consiliului Județean Cluj și al Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca. Programul de vizitare al Târgului AGRARIA va fi de Joi, 25 aprilie, până Duminică, 28 aprilie, între orele 10:00-18:00.

 

Agenda de evenimente a ediției AGRARIA 2013

• NOU! GAL- urile la AGRARIA - Pentru prima dată la AGRARIA, Grupurile de Acțiune Locală (GAL) se vor prezenta publicului.

• Universitatea de {tiințe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca se prezintă în cadrul AGRARIA

• Forum pe teme de actualitate, printre care:
„Zilele agriculturii românești - Finanțarea și dezvoltarea în agricultură” - 25 aprilie, orele 14:00-18:00; organizator: Business Mark.
„Dezvoltarea rurală în perioada 2014-2020: lecții învățate și perspective de dezvoltare” - 26 aprilie, ora 14:30; organizator: Fundația Civitas pentru Societatea Civilă.
„Cultivarea căpșunului și arbuștilor fructiferi - perspective în UE și România” - 28 aprilie, ora 10:00; organizator: Pepinierele HIDA, județul Sălaj.

• Zilele fermierului - 25, 26 și 27 aprilie (vizite în grupuri organizate ale fermierilor)

• Demonstrații practice cu tractoare, în zona special amenajată din cadrul târgului

• Expoziție de animale de rasă: bovine, ovine, bubaline etc.

• Prezentări de animale în ring: bovine, bivoli - concurs cu premiere în data de 26 aprilie, orele 13:00-15:00.

• Întâlniri ale crescătorilor de animale:
- Asociația Crescătorilor de Bivoli din Transilvania - 26 aprilie, orele 10:00 - 12:30; dezbatere: “Care este viitorul Bivolului Românesc?”
- Somes Arieș - Cooperativă agricolă și Asociația Fermierilor Crescători de Bovine din Cluj
- Asociația Crescătorilor de Ovine din Cluj

• Expoziție de produse bio, organizată împreună cu Bioterra - Asociația Bioagricultorilor din România

• Expoziție de produse tradiționale - organizată împreună cu Serviciul Produse Tradiționale din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Brașov
• Tombola AGRARIA - tragerea la sorți pentru desemnarea câștigătorilor este programată duminică, 28 aprilie; premii atractive oferite de Zetor Tractor, Brielmaier, Bronto Comprod, Akheron Serv, Agro Expert. La tombola pentru specialiști, marele premiu îl reprezintă vizita de documentare la Agritechnica 2013.

• Tombola FERMA - la standurile Ferma Media Grup din cadrul expoziției veți putea afla cele mai noi informații din sectorul agricol, veți avea posibilitatea să discutați cu experți din diferite sectoare ale agriculturii, dar și să participați la concursurile interactive zilnice, unde puteți câștiga multe premii instant.

• “Fii verde la AGRARIA” - activități dedicate protecției mediului

• Bursa AGRARIA - pentru implicare în proiecte de responsabilitate socială.

Vizualizat: 862 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?