Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Adrian Crăciun: Dacă nu investeşti, nu poţi performa

Publicat: 23 septembrie 2021 - 10:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Preţurile compensează pierderile de producţie

Adrian Crăciun a venit din judeţul Bihor la Agromalim pentru a descoperi noutăţile în ceea ce priveşte utilajele de cultivarea solului. Iată însă ce planuri de investiţii are!

Deşi anul acesta, din cauza secetei, a făcut totul pentru a conserva apa în sol, nu este neapărat adeptul tehnologiei minim-till. „Dacă în 2020 am arat şi am pregătit terenul după reţeta clasică, anul acesta am încercat să facem în aşa fel încât să reţinem cât mai multă apă în sol. Asta înseamnă treceri cât mai puţine. Ne adaptăm la condiţiile climatice, dar din păcate un an nu seamănă cu altul”, a constatat acesta, consolându-se totuşi cu ideea că preţurile vor compensa pe undeva pierderile de producţie pentru a face noi achiziţii.

Adrian_Craciun la Agromalim_b 

 

Achiziţii recente


„Dacă nu investeşti, nu poţi performa la un nivel înalt. Tot timpul trebuie să venim cu ceva nou. Mi-am luat recent un disc şi un tăvălug Güttler pentru pregătirea terenului la culturile de toamnă iar acum nu ştiu cum să fac să cumpăr mai mult teren”, a recunoscut bihoreanul, care în momentul de faţă exploatează o suprafaţă de 350 hectare de cultura mare în perimetrul administrativ al comunei Toboliu, în Câmpia de Vest.

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 884 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Imagini din cadrul expoziţiei şi târgului de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". Realizările, greutăţile şi dorinţele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Oi "Retezatul-Haţeg" ne-au fost expuse de către Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociației.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?