Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

A câştigat tableta la IndAgra

Publicat: 24 februarie 2018 - 02:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Adina-Georgiana Moise, din loc. Cireşanu, jud. Prahova, a câştigat tableta Samsung pusă în joc de Revista Ferma şi Farm Tech la Concursul de fotografii „Căutăm fermier de copertă” de la IndAgra 2017.

 

Adina Moise este din localitatea Cireşanu, jud. Prahova, are 23 de ani şi este studentă în anul IV la Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV Bucureşti. Tânăra ne-a spus că a ales să studieze la o facultate cu profil agricol pentru a putea dezvolta ferma familiei sale.

Adina-Georgiana Moise_b
A aflat de concurs de la un coleg de facultate. Foarte bucuroasă de premiu, ne-a mărturisit că este prima dată când câştigă ceva. Tatăl său, care este abonat al Revistei Ferma, a mai câştigat, acum câţiva ani, mai multe cărţi agricole, tot la un concurs organizat de Ferma. Adina Moise ne-a mai spus că tableta câştigată la concursul Ferma va fi folosită de toată familia.

O fermă de familie
Familia Moise lucrează în prezent 300 ha de teren arabil pe care cultivă porumb, floarea soarelui, grâu, orz, orzoaică. Mai au şi 30 de vaci de lapte din rasele Bălţată cu Negru Românească şi Brună, viţei şi porci. Producţia din ferma vegetală o utilizează în ferma zootehnică. În anii agricoli mai buni, când obţin producţii mai mari de cereale, reuşesc să şi vândă ceea ce nu folosesc în ferma proprie de animale. O parte din producţia de lapte o transformă în brânză, pentru autoconsum, iar restul îl livrează la o fabrică de lactate din oraşul Mizil, jud. Prahova.

Ferma familiei Moise_b

Ferma familiei Moise se află la 1 km de casă. Clădirea fermei are birou, cameră pentru procesarea laptelui, bucătărie, cameră de dormit. În spatele clădirii se văd şi cele două silozuri pentru depozitarea cerealelor, cu capacitatea de câte 250 tone fiecare, pe care le-au achiziţionat în acest an.

 

Planuri pentru dezvoltarea fermei
Anul viitor, Adina Moise termină facultatea şi vrea să acceseze fonduri europene pentru a dezvolta ferma prin Măsura 4.1 - Modernizarea fermelor din PNDR 2020. Ne-a spus că învaţă la facultate cum să întocmească proiectul de finanţare. Ar mai avea nevoie şi de nişte utilaje, dar cel mai mult şi-ar dori să mai cumpere animale şi o sală de muls. Fratele său, Daniel, care lucrează şi el împreună cu părinţii în ferma familiei, mai are un an până la finalizarea unui proiect prin măsura dedicată tinerilor fermieri şi se pregăteşte să studieze zootehnia, tot la USAMV Bucureşti.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 21/204 (ediţia 1-14 decembrie)

Vizualizat: 219 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?