Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

A câştigat TABLETA la AGRARIA 2018!

Publicat: 27 aprilie 2018 - 10:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

A participat la CONCURSUL de fotografii „Căutăm fermier de copertă” de la AGRARIA 2018 și a câştigat TABLETA SAMSUNG pusă în joc de REVISTA FERMA şi MASSEY FERGUSON ROMÂNIA, prin Tehnodiesel, General Leasing și Austro Diesel.

CASTIGATOR-TABLETA-AGRARIA-_bSunt micul fermier autonom, spune despre el DANIEL CRISTEA, din loc. Someș - Uileac, jud. Maramureș. Acesta lucrează, singur, 50 ha de teren de pe care produce toate furajele necesare pentru ferma zootehnică. Cumpără viței din rase de carne sau mixte pe care îi îngrașă și îi vinde când ajung la cca. 500 kg. Acum are 23 de juninci Angus, dar a avut și Bălțată Românească și Albastru Belgian. În doi ani vrea să aibă în jur de 50 de capete pe serie, pentru că, spune el, de la 40 de capete în sus ferma lui ar fi profitabilă. În ultimii ani a investit în utilaje agricole și în amenajarea unui grajd, totul din surse proprii.

Mare diferență între ce investesc în animale și ce câștig nu e, dar pentru mine câștigul este că îmi valorific producția vegetală. La producția pe care o fac eu, nu am cui să vând 20 - 30 de tone de grâu sau 7 - 8 tone de floarea soarelui la un preț bun și să îmi dea toți banii odată, spune micul fermier.

Daniel Cristea ne-a spus mai spus că este primul concurs la care a câștigat vreodată în cei 42 de ani ai săi. A fost abonat al revistei Ferma foarte mulți ani, iar acum citește revista pe internet. De pe pagina de internet și de pe cea de Facebook  a aflat și de concursul Ferma de la Agraria.

Citiți detalii în edițiile viitoare ale revistei Ferma.

Vizualizat: 1981 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?