Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

17 ani de Banat Agralim - întâlnirea educaţiei şi cercetării cu producţia

Publicat: 12 iulie 2019 - 08:44
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La finalul lunii mai a.c. a avut loc, în Campusul USAMVBT din Timişoara, cea de-a 17-a ediţie a expoziţiei Banat Agralim, organizată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice - Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Primăriei Municipiului Timişoara şi al unor asociaţii profesionale de profil.

Prin această expoziţie se doreşte promovarea şi evidenţierea performanţelor din producţie, din învăţământ şi cercetare. „Cercetarea încununează activitatea de educaţie care are loc în universitatea noastră. Astăzi, mâine şi poimâine se întâlnesc rezultatele cercetării cu producătorii. Se pot vedea efectele cercetărilor şi realmente rezultatele de aici, de pe câmpurile acestea şi de peste tot din ţară. Evident, cu finalitate pe mesele noastre, ale românilor. Cercetarea este foarte importantă, iar noi ca universitate vrem să creştem amploarea acestui eveniment. E important să se înţeleagă investiţia în cercetare şi beneficiile pe care le aduce pentru poporul român. Mă bucur că se întâlnesc astăzi educaţia, cercetarea şi producţia. Încurajăm aceste lucruri, ca universitate de prestigiu la nivel naţional şi nu numai, şi suntem alături de producători”, declara Cosmin Popescu, rectorul USAMVBT, în deschiderea evenimentului.

BanatAgralim_b

Consultanţă de specialitate
Alături de produsele şi serviciile oferite de către expozanţi, programul Banat Agralim a inclus numeroase alte activităţi: demonstraţii de echitaţie şi dresaj canin, workshopuri cu tematică specifică, show-uri gastronomice şi momente artistice. În cortul central au fost prezentate rezultatele cercetării ştiinţifice şi inovaţiile facultăţilor din cadrul USAMVB din Timişoara, precum şi ale Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Lovrin şi ale Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Arad, dar şi ale Staţiunilor de cercetare-dezvoltare din Turda, Miniş şi Blaj.
Am remarcat, de asemenea, şi promovarea serviciilor de consultanţă ale specialiştilor şi cercetătorilor din cadrul Universităţii şi Staţiunilor, precum şi oferta educaţională bogată pe care Universitatea din Timişoara o are.
Banat Agralim a oferit celor prezenţi, expozanţi şi vizitatori, posibilitatea de se întâlni şi de a discuta teme de actualitate din domeniile lor de activitate, fiind atât un punct de întâlnire al cererii şi ofertei, precum şi o oportunitate de socializare şi de mai bună cunoaştere a nevoilor şi reuşitelor fiecăruia.

 BanatAgralim_b

Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/238 (ediţia 15-30 iunie 2019)

 

Vizualizat: 399 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!