Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

„Ziua Pământului Bănăţean”

Publicat: 24 februarie 2018 - 02:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe 12 octombrie 2017, Centrul Româno-German de Pregătire Agricolă din Voiteg a organizat, la sediul şcolii, a treia ediţie a „Zilei Pământului Bănăţean”. A fost un eveniment dedicat copiilor, viitorii agricultori.

Ziua Pământului Bănăţean_b

Arborele plantat de „Ziua Pământului Bănăţean” 2017: „Pinul negru este o specie întâlnită în zona mediteraneană, avem şi Pinul negru de Banat, varietate specifică zonei noastre, foarte longevivă şi care rezistă şi în condiţiile de aici, deşi face parte din răşinoase. Pe drumul care duce către castelul regal de la Banloc, mai sunt încă din pinii negrii plantaţi de rege”, ne-a spus Ciprian Fora.


 

Peste 250 de elevi ai şcolilor gimnaziale din Voiteg, Jebel, Livezile şi Timişoara (Şcoala Gimnazială nr. 16), au încântat cu dansuri populare româneşti şi germane, apoi au participat la Atelierele de studiul solului, culturi in vitro, aranjamente florale, cunoaştere a lemnului şi mecanizarea agriculturii, organizate de Facultăţile de Horticultură, de Agricultură şi de Management Agricol din cadrul USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timişoara.

Ziua Pământului BănăţeanClick pe poza pentru galerie!
Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră al USAMVB Timişoara, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” - Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare şi Experimentare-Producţie Timişoara, Agrotest România şi Agroindustriala Voitim, cu sprijinul Primăriei Voiteg şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 20/203 (ediţia 15-30 noiembrie)

Vizualizat: 429 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!