Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

„Ziua Pământului Bănăţean”

Publicat: 24 februarie 2018 - 02:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe 12 octombrie 2017, Centrul Româno-German de Pregătire Agricolă din Voiteg a organizat, la sediul şcolii, a treia ediţie a „Zilei Pământului Bănăţean”. A fost un eveniment dedicat copiilor, viitorii agricultori.

Ziua Pământului Bănăţean_b

Arborele plantat de „Ziua Pământului Bănăţean” 2017: „Pinul negru este o specie întâlnită în zona mediteraneană, avem şi Pinul negru de Banat, varietate specifică zonei noastre, foarte longevivă şi care rezistă şi în condiţiile de aici, deşi face parte din răşinoase. Pe drumul care duce către castelul regal de la Banloc, mai sunt încă din pinii negrii plantaţi de rege”, ne-a spus Ciprian Fora.


 

Peste 250 de elevi ai şcolilor gimnaziale din Voiteg, Jebel, Livezile şi Timişoara (Şcoala Gimnazială nr. 16), au încântat cu dansuri populare româneşti şi germane, apoi au participat la Atelierele de studiul solului, culturi in vitro, aranjamente florale, cunoaştere a lemnului şi mecanizarea agriculturii, organizate de Facultăţile de Horticultură, de Agricultură şi de Management Agricol din cadrul USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timişoara.

Ziua Pământului BănăţeanClick pe poza pentru galerie!
Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră al USAMVB Timişoara, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” - Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare şi Experimentare-Producţie Timişoara, Agrotest România şi Agroindustriala Voitim, cu sprijinul Primăriei Voiteg şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 20/203 (ediţia 15-30 noiembrie)

Vizualizat: 205 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga VIITOR PENTRU SATE - VRANCEA Lexion 670 Montana, o combina pentru zone colinare
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?